Τα ασφαλιστικά Μπακογιάννη κατά ΜΑΚΕΛΕΙΟ – Στέφανου Χίου & ο μάρτυρας δήμαρχος Λαμίας που έπαθε αμνησία

 


Νίκος Αντωνιάδης


Χθες εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα του Κώστα Μπακογιάννη εναντίον της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ, αλλά και εναντίον του δημοσιογράφου της εφημερίδας Στέφανου Χίου. Ενώ γνωρίζει ότι ο ο Στ. Χίος δεν είναι εκδότης της εφημερίδας και ότι υπάρχει σωρεία δικαστικών αποφάσεων που αναγνωρίζουν ότι δεν έχει καμία ευθύνη για τα εξώφυλλα και τα ανυπόγραφα ή τα ενυπόγραφα από τους άλλους δημοσιογράφους της εφημερίδας κείμενα. Αλλά φυσικά ο Μπακογιάννης πρέπει να επιτεθεί στον Χίο. Τον επώνυμο. Τον αγαπημένο δημοσιογράφο των Ελλήνων που διψάνε για την αλήθεια.

Ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία μεταξύ των άλλων ζητάει να μην αναφέρουν η εφημερίδα και ο Χίος το όνομά του ποτέ ξανά στο μέλλον! Ό,τι και να πει! Ό,τι και να κάνει! Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Συντάγματος. Κατά της ελευθερίας του λόγου. Της ελευθερίας του τύπου.

Κατά της εφημερίδας και του Στέφανου Χίου κατέθεσε ο νομικός, δήμαρχος Λαμίας και πρώην αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Θύμιος Καραΐσκος. Λάβρος κατά της εφημερίδας και του δημοσιογράφου ο δήμαρχος. Για τις προσβολές που δέχεται ο Μπακογιάννης. Τις αναπόδεικτες κατηγορίες.

Και αφού ο μάρτυρας απάντησε στις ερωτήσεις της προέδρου και της δικηγόρου του δημάρχου Αθηναίων, ήρθε η δική μου σειρά. Του είπα ότι ο Μπακογιάννης στην αίτησή του, αναφερόμενος στον Στέφανο Χίο, γράφει ότι πρόκειται για άνθρωπο “γνωστό για την εγκληματική του δράση”. Επειδή λοιπόν ο μάρτυρας εμφανίστηκε έμπλεος οργής για δημοσιεύματα που κατηγορούν τον φίλο του χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, ήθελα να διαπιστώσω τι είχε να πει για τον “γνωστό για την εγκληματική του δράση” Χίο και αν υιοθετεί τον ισχυρισμό αυτό και αν μπορεί να τον αποδείξει, αφού ο ίδιος εμφανίστηκε πολέμιος των αναπόδεικτων κατηγοριών.

Του είπα λοιπόν ότι όταν μιλάμε για “εγκληματική δράση”, δεν μιλάμε για απλές βρισιές. Μιλάμε για δράση που παραπέμπει σε σοβαρές παραβάσεις του κοινού ποινικού δικαίου, μιλάμε για εγκληματικές οργανώσεις, μιλάμε για βαριά οικονομικά και όχι μόνο εγκλήματα. Και μιλάμε για αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Δεδικασμένα για τα βαριά εγκλήματα που να δικαιολογούν και να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό περί του “γνωστού για την εγκληματική του δράση” Στέφανου Χίου.

Ο δήμαρχος Λαμίας επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του συναδέλφου του δημάρχου Αθηναίων, συνεργάτη και φίλου του Κώστα Μπακογιάννη. Όταν τον ρώτησα πώς το γνωρίζει αυτό, μου απάντησε ότι έχει “πληροφόρηση”. Του είπα ότι ο ίδιος δεν είναι δημοσιογράφος ώστε να έχει “απόρρητες” πηγές και τον προκάλεσα να πει στο δικαστήριο ποια ακριβώς είναι αυτή η “πληροφόρηση”. Μου απάντησε ότι υπάρχουν αποφάσεις. Του είπα να αναφέρει μία. Όχι πολλές. Μία. Μου είπε ότι δεν θυμάται. Του είπα ότι αφού ήρθε στο δικαστήριο για να καταθέσει εναντίον του Στέφανου Χίου, δεν συγχωρείται η “αμνησία” αυτή και έπρεπε να είναι προετοιμασμένος. Αυτό τουλάχιστον λέει η κοινή λογική. Επέμεινα να αναφέρει έστω και μία δικαστική απόφαση, αλλά η μνήμη του, τουλάχιστον όσο διήρκησε η δίκη, δεν επανήλθε.

Πιεσμένος από τις ερωτήσεις μου και την επιμονή μου να λάβω απάντηση, είπε ότι είναι γνωστές οι εικόνες του Χίου που τον “σέρνουν στα αυτόφωρα”. Οι αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που δήθεν επιβεβαιώνουν την “εγκληματική” δράση του Στέφανου Χίου, έγιναν “αυτόφωρα που τον σέρνουν”. Τον ρώτησα να μου πει ποια ήταν η κατάληξη των αυτόφωρων αυτών, εάν δηλαδή ό δημοσιογράφος καταδικάστηκε τελικά και με ποιες αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις, αλλά η μνήμη του, από την οποία ανακάλεσε τα “αυτόφωρα στα οποία σέρνουν τον Χίο”, απεδείχθη προσωρινή και ο μάρτυρας επανήλθε γρήγορα σε καθεστώς αμνησίας.

Με αυτά κύριε Μπακογιάννη θα αντιμετωπίσεις και τις κατηγορίες των προκλητικών παραβιάσεων των μέτρων στις συναυλίες και στα εγκαίνια;

Ελπίζω να βρεθούν στον δρόμο σου εισαγγελείς και δικαστές το ίδιο ψεκασμένοι όπως όλοι εμείς που αντιδράμε στην πλαστογραφημένη και εικονική πραγματικότητα στην οποία μας έχετε βάλει μέσα με μάσκες και περιορισμούς, ενώ εσείς γλεντάτε στις συναυλίες και στις πλατείες.

Γιατί αν βρεθούν όλοι αυτοί, τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου, μα καθόλου, καλά για σένα…


πηγη

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη