Ο Μητσοτάκης είναι ανίκανος να εκμεταλλευτεί την οικονομική κρίση της Τουρκίας


 

Είναι φανερό πως οι ξένοι κερδοσκόποι θα αυξήσουν το «σορτάρισμα» στην τουρκική λίρα, αναμένοντας την αντιστροφή της αύξησης των επιτοκίων – τη μείωση τους δηλαδή, οπότε την ακόμη μεγαλύτερη άνοδο του πληθωρισμού που έχει ήδη οδηγήσει στην εξαθλίωση εκατομμύρια Τούρκους Πολίτες. Επομένως τις προσδοκίες τους να κερδίσουν τεράστια ποσά, τοποθετούμενοι στην πτώση της ισοτιμίας της – οπότε θα επιταχύνουν τις εξελίξεις.

Στα πλαίσια αυτά, το γεωπολιτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, ως μία περιοχή σταθερότητας – ελπίζοντας να το εκμεταλλευθεί κατάλληλα η κυβέρνηση, η οποία όμως, με την πολιτική των αλλεπάλληλων και απρογραμμάτιστων κλειδωμάτων που καταστρέφουν τόσο την υγεία, όσο και την οικονομία, των θηριωδών ελλειμμάτων που προκαλούν και του συνεχιζόμενου δανεισμού, οδηγεί ξανά τη χώρα μας στο χάος.

Αρκεί να σημειώσουμε εδώ πως όσον αφορά την υγεία, το 2020 είχαμε τελικά 12.000 νεκρούς περισσότερους από άλλες χρονιές, εκ των οποίων οι 5.000 περίπου από τον Covid και οι 7.000 από άλλες ασθένειες – επειδή λόγω των προβλημάτων του συστήματος υγείας που έχουν προκληθεί από τα μνημόνια, οι ασθενείς δεν μπορούσαν να νοσηλευθούν στα νοσοκομεία.


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη