Τι προκάλεσε τον κατακλυσμό;


Τον 5ο αιώνα π.Χ. ο αστρονόμος, μαθηματικός και φιλόσοφος Αναξαγόρας, υποστήριξε ότι πριν από τον κατακλυσμό, η Σελήνη δεν υπήρχε  στον ουρανό μας .Τα ιδια έγραψε ήδη από τον 3ο αιώνα π.Χ. ο Απολλώνιος ο Ρόδιος.

Στα Αρχαία χρονικά των Μάγια περιγράφεται πολλες φορές, οτι ο ουρανός, αντί για το φεγγάρι ειχε πρωτα την Αφροδίτη. Δηλ.το πιο λαμπερο αστερι ηταν η Αφροδιτη, μια που έλειπε το φεγγαρι. 

Σχετικά με την Αφροδίτη σε σχέση με τον κατακλυσμο, ο Βιργίλιος αναφέρει ότι, σύμφωνα με τις αρχαίες πηγές , η πλημμύρα συνέβη στις ημερες που το χρώμα και το μέγεθος της Αφροδίτης αλλαξε.(δηλ. Ηρθε το φεγγαρι και το περασαν για την Αφροδιτη, η οποία εγινε μεγαλυτερη). Κάποιοι μύθοι λένε ότι κατά τη διάρκεια της πλημμύρας, στον ουρανό υπηρχαν δύο φεγγάρια! ( η Αφροδιτη και το νεοεισερχομενο φεγγαρι) 

Γεωλόγοι λένε ότι οι σεληνιακές παλίρροιες υπήρχαν πριν από εκατομμύρια χρόνια. Δεν τις δημιουργεί το Φεγγαρι. Άλλη πηγη τις δημιουργεί, αλλά ποια πηγή, ακομη δεν ξερουν. Η συσταση του φεγγαριου δεν ειναι η ιδια με την συσταση της γης. Αρα ηρθε απο αλλο μερος το φεγγαρι. Για να φρεναρει ομως και να περιστραφει γυρω απο την γη και οχι να πεσει επανω της, καποια νοημοντα οντα το προκάλεσαν. Εδω ακριβώς μπαινουν οι εξωγηινοι. Σταματώντας ομως την σεληνη, λογω της βαρυτητας, στην γη δημιουργήθηκαν τεράστια παλιρροϊκά κύματα, και έγινε μαζική αφύπνιση των ηφαιστειων. Ετσι δικαιολογέίται λοιπόν ο κατακλυσμός.

Παναγιώτης Δαρίβας

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη