Φοβούνται ότι οι επιπτώσεις του lockdown θα σκοτώσουν περισσότερους ανθρώπους από τον Covid

 


Φοβούνται ότι οι επιπτώσεις του lockdown θα σκοτώσουν περισσότερους ανθρώπους από τον Covid

Τα αποτελέσματα του lockdown μπορεί τώρα να σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους από αυτούς που πεθαίνουν από τον Covid, υποδηλώνουν επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Τα στοιχεία για τους υπερβολικούς θανάτους από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) δείχνουν ότι περίπου 1.000 περισσότεροι άνθρωποι από το συνηθισμένο πεθαίνουν αυτήν τη στιγμή κάθε εβδομάδα από άλλες καταστάσεις εκτός από τον ιό.

Η Telegraph αναφέρει ότι το Υπουργείο Υγείας διέταξε έρευνα για τα στοιχεία, εν μέσω ανησυχίας ότι οι θάνατοι συνδέονται με καθυστερήσεις και αναβολή της θεραπείας για καταστάσεις όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

Τους τελευταίους δύο μήνες, ο αριθμός των υπερβολικών θανάτων που δεν προέρχονται από τον Covid υπερβαίνει τον αριθμό που συνδέεται με τον ιό. Έρχεται εν μέσω ανανεωμένων ανεξήγητων υπερβολικών θανάτων που ξεπερνούν αυτούς από τον ιό, καθώς οι γιατροί αποκαλούν τα στοιχεία «τρομακτικά»

Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα αντιμετωπίζει μια νέα σιωπηλή κρίση υγείας που συνδέεται με την αντιμετώπιση της πανδημίας και όχι με τον ίδιο τον ιό.

Το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς δήλωσε ότι είναι «βαθιά ανήσυχο» για τα ευρήματα, ενώ η Ένωση Εγκεφαλικών επεισοδίων δήλωσε ότι ανέμενε μικρή αύξηση των θανάτων.

Ο Δρ Τσαρλς Λέβινσον, διευθύνων σύμβουλος της Doctorcall, μιας ιδιωτικής υπηρεσίας GP, είπε ότι η εταιρεία του έβλεπε «πάρα πολλές» περιπτώσεις μη ανιχνεύσιμων καρκίνων και καρδιακών προβλημάτων, καθώς και «ενοχλητικούς» αριθμούς καταστάσεων ψυχικής υγείας.

“Εκατοντάδες και εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε εβδομάδα – τι συμβαίνει;” αυτός είπε. «Οι καθυστερήσεις στην αναζήτηση και λήψη υγειονομικής περίθαλψης είναι αναμφίβολα η κινητήρια δύναμη, κατά την άποψή μου.

«Τα καθημερινά στατιστικά στοιχεία για τον Covid απαίτησαν την προσοχή του έθνους, ωστόσο αυτά τα τρομακτικά στοιχεία δεν φτάνουν σχεδόν καθόλου. Απαιτείται άμεσα πλήρης και επείγουσα κυβερνητική έρευνα».

Τα στοιχεία που δημοσίευσε το ONS την Τρίτη έδειξαν ότι οι υπερβολικοί θάνατοι είναι επί του παρόντος 14,4 τοις εκατό υψηλότεροι από τον μέσο όρο της πενταετίας, που ισοδυναμεί με 1.350 περισσότερους θανάτους από το συνηθισμένο την εβδομάδα που έληξε στις 5 Αυγούστου.

Παρόλο που 469 θάνατοι οφείλονται σε Covid, οι υπόλοιποι 881 δεν έχουν εξηγηθεί και το ONS δεν αναλύει τους υπόλοιπους θανάτους ανά αιτία.

Από τις αρχές Ιουνίου, το ONS έχει καταγράψει σχεδόν 10.000 περισσότερους θανάτους από τον μέσο όρο της πενταετίας – περίπου 1.089 την εβδομάδα – κανένας από τους οποίους δεν συνδέεται με τον Covid. Ο αριθμός είναι υπερτριπλάσιος από τον αριθμό των ανθρώπων που πέθαναν λόγω του ιού την ίδια περίοδο, που ανήλθε σε 2.811.

Ακόμη και η ανάλυση που λαμβάνει υπόψη τις αλλαγές της γήρανσης του πληθυσμού έχει εντοπίσει μια σημαντική συνεχιζόμενη υπέρβαση.

Υπήρχαν 103 θάνατοι από Covid στην Αγγλία στις 11 Αυγούστου και ο μέσος όρος των επτά ημερών είναι επί του παρόντος περίπου 111 θάνατοι την ημέρα.

Ερωτηθείσα από την The Telegraph, το Υπουργείο Υγείας παραδέχτηκε ότι είχε ζητήσει από το Γραφείο για τη Βελτίωση της Υγείας και τις Ανισότητες να εξετάσει τα στοιχεία και ανακάλυψε ότι η πλειονότητα σχετιζόταν με σε μεγάλο βαθμό αποτρέψιμες καρδιακές και παθήσεις που σχετίζονται με το εγκεφαλικό επεισόδιο και τον διαβήτη.

Πολλά ραντεβού και θεραπείες ακυρώθηκαν καθώς το NHS πάλεψε με την πανδημία καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020 και πέρυσι, οδηγώντας σε ένα τεράστιο υστέρημα που η υπηρεσία υγείας εξακολουθεί να αγωνίζεται να μειώσει.

Αυτή την εβδομάδα, ένα εσωτερικό σημείωμα από το Royal Albert Edward Infirmary στο Wigan, που διέρρευσε στο Health Service Journal, προειδοποίησε ότι γινόταν «ολοένα και πιο συνηθισμένο» να πεθαίνουν ασθενείς σε A&E καθώς περίμεναν για θεραπεία.

Πηγή: telegraph 

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη