Η Γερμανία περνάει άσχημα. Και αυτό δεν της αρέσει και πολύ.

 


Όταν είναι να εξαγάγουμε συμπεράσματα για μία κατάσταση βλέπουμε όλες τις πλευρές και λαμβάνουμε υπόψη μας όλες τις παραμέτρους και δεν ακούμε μόνο το θυμικό μας, λες και είμαστε Νεάντερταλ.

Λίγες ημέρες πριν ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει τα εξής: "Ένα εμπάργκο στην εισαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου, θα θέσει σε κινδυνο την κοινωνική ειρήνη στη Γερμανία, καθώς η εξάρτηση της Γερμανίας από τη ρωσική ενέργεια είναι μεγάλη και δεν μπορεί να τερματιστεί εντός λίγων μηνών. Για αυτό και πρέπει να κρατήσουμε ανοιχτή την πιθανότητα προμήθειας ενέργειας από τη Ρωσία".

Όπως καταλαβαίνει ο κάθε νοήμων άνθρωπος, παρά τους δυτικούς τσαμπουκάδες προς τέρψην των ΗΠΑ και της κάθε αμοιβάδας, η Γερμανία και προφανώς και άλλες αντίστοιχα εξαρτώμενες από την Ρωσία χώρες, παρακαλάνε να τελειώνει ο πόλεμος το συντομότερον δυνατόν. Διότι αυτό είναι το συμφέρον τους. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι κυρώσεις που θα γονατίσουν την Ρωσία δεν μπορουν να κάνουν. Υποθέτω ότι κατανοούν ότι αυτήν την στιγμή με την αύξηση των τιμών του αερίου και όχι μόνο αυτό που οι Δυτικοί κατάφεραν είναι να αυξήσει η Ρωσία τα κέρδη της από τις πωλήσεις του.
Ως εκ τούτου ψυχανεμίζομαι ότι η μυστική διπλωματία κοιτά πώς θα τελειώσει όλο αυτό χωρίς μεγάλη χασούρα για την Ευρώπη. Από την άλλη οι ΗΠΑ κοιτάνε πώς θα το διατηρήσουν με πιέσεις που ασκούν και με το ανδρείκελο που έχουν για Πρόεδρο της Ουκρανίας, ώστε ΚΑΙ να βάλουν στο χέρι όσο περισσότερο μπορούν μία κατεστραμένη Ουκρανία ΚΑΙ να καταστήσουν μεγάλο μέρος της Ευρώπης εξαρτώμενη από το υγροποιημένο αέριο που θα παρέχουν.

Αυτό που παίζεται είναι προφανώς πολύ διαφορετικό από αυτό που μας δείχνουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Γερμανία περνάει άσχημα. Και αυτό δεν της αρέσει και πολύ. Και ως γνωστόν όταν περνάει άσχημα η Γερμανία, περνάμε όλοι άσχημα. Ίδωμεν.

Ε.Π.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη