Η λέξη "σούργελα" είναι λίγη για να περιγράψει τον συρφετό των Κουλιστανών

 


Σε όλες μα όλες τις χώρες καταργήθηκε κάθε μέτρο σχετικά με τον Covid και ουδείς ασχολείται πλέον. Στις περισσότερες χώρες αυτό έγινε εδώ και μήνες. Στη Γαλλία την Δευτέρα 14/3 καταργήθηκε το πάσο ΕΝΤΕΛΩΣ, το οποίο είχε ισχύ για τους εσωτερικούς χώρους από τις 15/1 και όχι για τόσους μήνες, όπως σε εμάς, ενώ καταργήθηκαν και οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους. Τέλος τεστ, μάσκες, πιστοποιητικά σε όλον τον κόσμο.

Εδώ στο Villabajo ακόμη τρίβουν, όπως έλεγε και η διαφήμιση. "Ναι, θα δούμε, ίσως πριν το Πάσχα (σε έναν μήνα δηλαδή), άσε τα δύο σελφ τεστ στα σχολεία (να πληρώνει γελοιότητες ο Έλληνας φορολογούμενος, για να κάνει τις ψηφοθηρίες του το κόμμα σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες), κρατάμε και τα πρόστιμα (να πληρώνει ο συνταξιούχος κεφαλικούς φόρους), κρατάμε και τα ράπιντ (άλλος κεφαλικός φόρος αυτός), απολύουμε τιμωρητικά όσους υγειονομικούς δεν υπάκουσαν στον πολυχρονεμένο, σκαναριστείτε κι άλλο και βλέπουμε.
Η λέξη "σούργελα" είναι λίγη για να περιγράψει ένα συρφετό συμπλεγματικών που έχουν τόση σχέση με την επιστήμη και την πολιτική όσή έχω εγώ με τον Μέγα Ναπολέοντα.

Αν τους έλεγα ντροπή επιτέλους, θα έψαχναν στο λεξικό τι σημαίνει. Διότι την ξετσιπωσιά την έκαναν δεύτερη φύση τους. Η πρώτη είναι ο φιλοτομαρισμός.
Το ότι υπάρχουν χάπατα που τους ακούν ακόμη σαν χάνοι με ξεπερνά πραγματικά. Το αν φοβάται ο κάθε Κίτσος, Λίτσος, Θείτσος με αφήνει πραγματικά αδιάφορη. Ας κλειστεί στο σπίτι του. Εχουμε διαλύσει όλη την κοινωνία για τον κάθε μπαγλαμά, επιτελικό και μη.


Ελένη Παπαδοπούλου

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη