Το φύλο είναι βιολογικό και μόνο. Κοινωνικό φύλο δεν υπάρχει.


 

Ελένη Παπαδοπούλου



Το φύλο είναι βιολογικό και μόνο. Κοινωνικό φύλο δεν υπάρχει. Κοινωνικός ρόλος για τα φύλα υπάρχει. Ο κοινωνικός ρόλος διαμορφώνεται από την βιολογία. Ο άντρας λόγω κατασκευής και ορμονών είναι πιο δυνατός, η γυναίκα γεννά και αναλαμβάνει τον ρόλο της μητέρας κτλ. Δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό. Η φύση έτσι λειτουργεί. Αλληλοσυμπληρώνεται.
Ο ρόλος που λένε οι δήθεν επιστήμονες ότι δίνει η κοινωνία, άρα το φύλο είναι κοινωνική κατασκευή, καθορίζεται από την βιολογία.
Η θεωρία των φύλων δεν έχει τίποτα το επιστημονικό. Είναι μία άποψη, η οποία καταλύει την επιστήμη της βιολογίας. Τους ενοχλεί η θρησκεία που δεν δέχεται την θεωρία του Δαρβίνου, η δική τους όμως θρησκεία του κοινωνικού φύλου μπορεί άνετα να καταλύει την επιστήμη της βιολογίας και να επιβάλλεται να διδάσκεται στα σχολεία.
Και τι λέει η θεωρία αν την διαβάσεις προσεκτικά; Ότι όλοι είμαστε δυνάμει ομοφυλόφιλοι ή δυνάμει το άλλο φύλο, αλλά τα κοινωνικά στερεότυπα μας επέβαλαν την ετεροφυλοφιλία και τον ρόλο μας του άντρα ή της γυναίκας. Οπότε όλες οι διδαχές περί κοινωνικού φύλου θα μας βοηθήσουν να βρούμε αυτο που καταπιέζουμε. Ξέρουν αυτοί ότι είμαστε καταπιεσμένοι.
Κι αν τολμήσουμε να πούμε τι βλακείες είναι αυτές, ότι μας αρέσει που είμαστε άντρας, που είμαστε γυναίκα και δεν θέλουμε να είμαστε κάτι άλλο, θα μας πουν ότι έχουμε στερότυπα. Αν πούμε ότι εμάς δεν μας αρέσει η ομοφυλοφιλία, λες και ήμασταν υποχρεωμένοι να μας αρέσει, θα μας πουν ομοφοβικούς. Αυτοί που λένε για τα κοινωνικά φύλα δεν είναι ετεροφοβικοί, δεν είναι αντροφοβικοί και γυναικοφοβικοί. Εμείς όμως είμαστε ομοφοβικοί.
Πώς η μπουρδολογία μπήκε στα σχολεία δεν κατανοώ. Αντί να κάνουν γλώσσα και ιστορία, μπας και καταλάβουν τον κόσμο, κάνουν το Red Riding Hood το συμπεριληπτικό. Και το καλύτερο είναι ότι το εφαρμόζει δεξιά κυβέρνηση. Αλλά όπως είπε η Φωτίου "Απατεώνες είμαστε;".

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη