Οι Ελληνες έχουν ξεχάσει ότι ο μόνος τρόπος παραγωγής πλούτου είναι η δουλειά και όχι το δούλεμα.

 


Διαβάζω ειδήσεις με συνεχείς κατασχέσεις κατοικιών πολυτελείας διαφόρων επωνύμων, οι οποιοι είχαν πάρει κάτι θαλασσοδάνεια εκατομμυρίων, για να παριστάνουν τους κάποιους και μου ανεβαίνει η πίεση. Αφενός γιατί αυτοί είναι πάρα πολλοί και ανήκουν σε όλο το εγχώριο σταρ σύστεμ, συμπεριλαμβανομένου και του πολιτικού του σκέλους. Αφετέρου ανεβάζω πίεση με τις τράπεζες που μας βούλιαξαν, οι οποίες χάριζαν στην κυριολεξία λεφτά σε τύπους που σε καμία περίπτωση δεν είχαν τα έσοδα, για να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Επί μία δεκαετία τουλάχιστον οι κάτοικοι της χώρας με τα θαλασσοδάνεια και με την επίδειξη ενός πλασματικού πλούτου από εγχώριες τηλεπερσόνες, οι οποίες επίσης είδαν την χλίδα τους σε πλειστηριασμό, εκπαιδεύτηκαν στην απατεωνιά, στην λαμογιά, στο εύκολο χρήμα (μία αιτησούλα, μία υπογραφούλα και voilà το εκατομμυριάκι) και στην τεμπελιά.

Οι Ελληνες έχουν ξεχάσει ότι ο μόνος τρόπος παραγωγής πλούτου είναι η δουλειά και όχι το δούλεμα. Και πώς να μην το ξεχάσουν όταν το παράδειγμα που έχουν ακόμη και σήμερα, τα πρότυπα που προβάλλονται, οι άνθρωποι με ισχύ απεχθάνονται την δουλειά και προτιμούν το δούλεμα στο οποίο και διαπρέπουν.

Ε.Π.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη