Εργαζόμενοι κατήγγειλαν προϊσταμένους όταν τους είπαν ότι δεν ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό…
Στο κατακόρυφο η αγωνία για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς στα νοσοκομεία της Πάτρας και στα κέντρα υγείας.
Μπορεί από σήμερα, σύμφωνα με απόβαση της κυβέρνησης, να βγαίνουν σε προσωρινή αναστολή εργασίας, με βάση το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολίου, όμως οι ίδιοι εξακολουθούν να μην έχουν κανένα επίσημο έγγραφο στα χέρια τους που να επιβεβαιώνει την εξέλιξη αυτή.
Στα προφορικά δεν μπορεί να εφαρμοστεί μια τέτοια απόφαση και φυσικά δεν μπορούν να την δεχθούν οι εργαζόμενοι. Το όλο θέμα πέρα από την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει εδώ και μέρες στα νοσοκομεία, κυρίως στις σχέσεις εργαζομένων και διοίκησης, φαίνεται να οδηγεί σε μία χαοτική κατάσταση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με πληροφορίες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας δύο προϊστάμενοι τόνισαν το πρωί της Τετάρτης σε δύο εργαζόμενους που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο ότι δεν ανήκουν πλέον στο έμψυχο δυναμικό της κλινικής τους και αυτοί τους κατήγγειλαν!
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο εκρηκτική από την επομένη, όσο το θέμα της προσωρινής αναστολής εργασίας ουσιαστικά εκκρεμεί.
Ορισμένοι πήγαν και το έκαναν
Πάντως, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ένα μικρό ποσοστό ανεμβολίαστων υγειονομικών που εργάζονται στα νοσοκομεία της Πάτρας, πήγε και έκανε το εμβόλιο, την τελευταία στιγμή, λίγες ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας.
Αποτέλεσμα αυτού είναι ο αριθμός των μη εμβολιασμένων υγειονομικών να μειωθεί και πάει κάτω από τους 600 και λίγο πάνω από τους 550, τουλάχιστον για τα νοσοκομεία της Πάτρας.
Οι υγειονομικοί (όλες οι ειδικότητες δηλαδή εκτός από γιατρούς) που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και εργάζονται στο ΠΓΝ Πατρών είναι κοντά στους 250 πλέον, ενώ το ίδιο νούμερο πάνω κάτω αντιστοιχεί στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα.
Μένει να δούμε την εξέλιξη των πραγμάτων και το κυριότερο: Εφόσον προχωρήσουν οι αναστολές εργασίες των μη εμβολιασμένων, πότε θα καλυφτούν τα κενά τους, έτσι ώστε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στις κλινικές των νοσοκομείων να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο.