Περιτονιακή θεραπευτική μάλαξη


Η περιτονία (λατ. Fascia), ο συνδετικός ιστός που βρίσκεται κάτω από το δέρμα και περιβάλλει σαν μαλακό ύφασμα τους μύες και τα εσωτερικά μας όργανα, εξασφαλίζει ότι όλα στο σώμα μας παραμένουν στη θέση τους και κινούνται όπως πρέπει. Όταν η περιτονία, η οποία αποτελείται από κολλαγόνο, ελαστίνη και μεσοκυττάριο υγρό, είναι υγιής, είναι μαλακή και εύκαμπτη. Αν όμως το σώμα βρίσκεται σε ένταση, δεν ασκείται αρκετά, έχει κάποιο πρόβλημα στατικότητας, έχει τραυματιστεί, ή ακόμα αν το σώμα είναι αφυδατωμένο, η σύστασή της αλλάζει και χάνει την ελαστικότητά της. Το αποτέλεσμα σε αυτή την περίπτωση είναι οι μύες όπως και τα οργανά μας να ολισθαίνουν δυσκολότερα και οι εντάσεις λόγω της τριβής να αυξάνονται, προκαλώντας έτσι στο σώμα μας ένα αίσθημα ακαμψίας και πόνου.

Και καθώς όλα στο σώμα συνδέονται, έχει σημασία η λύση που θα του προσφέρετε να είναι ολιστική (Integrative) και να αντιμετωπίζει την αιτία του προβλήματος.

Βασικό εργαλείο στα χέρια του οστεοπαθητικού, η περιτονιακή θεραπεία (Fascia Therapy) είναι μια μάλαξη που πηγαίνει σε βάθος με στόχο είτε να ανακουφίσει στο επίπεδο της πρόληψης, είτε να θεραπεύσει σε περίπτωση τραυματισμού. Διατηρώντας την περιτονία σε καλή κατάσταση, εξασφαλίζουμε ανακούφιση από πόνους, καλύτερη στατικότητα του σώματος, χαλάρωση και ευεξία στο σώμα και στο πνεύμα μας, και το πιο σημαντικό, καλύτερη υγεία!

 


πηγη

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη