Πολυκατοικίες κλουβιών για πουλιά και ανθρώπους


 

Κωνσταντίνος Βαθιώτης
 




Μια βόλτα στους αθηναϊκούς δρόμους μπορεί να αποδειχθεί σήμερα ιδιαιτέρως χρήσιμη ως άσκηση παρατηρητικότητας και κατανόησης του φαινομένου που βιώνουμε εδώ και έναν περίπου χρόνο:
Όπως υπάρχουν πολυκατοικίες κλουβιών για πουλιά, έτσι υπάρχουν και πολυκατοικίες κλουβιών για ανθρώπους.
Αφού οι άνθρωποι αιχμαλωτίζουν πουλιά σε κλουβιά, ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή να αρχίσουν να αιχμαλωτίζουν εκεί και τους ανθρώπους.
Όπως το πουλί, έτσι και ο άνθρωπος πλάστηκε από τον Δημιουργό του ελεύθερος.
Γι' αυτό (χαιρόμαστε να) λέμε "είμαι ελεύθερο πουλί".
Από τον Μάρτιο του 2020 οι υπηρέτες της Νέας Τάξης Πραγμάτων έθεσαν σε εφαρμογή το παρά φύσιν σχέδιό τους: Εκμεταλλευόμενοι την υγειονομική κρίση αιχμαλώτισαν τους ανθρώπους μέσα σε πολυκατοικίες κλουβιών με τις κακόγουστες πράσινες, μπλε και μπεζ τέντες.
Ταυτοχρόνως βάφτισαν αγγλιστί το κρέας ψάρι, ώστε να συσκοτίζεται η απάνθρωπη αλήθεια. Μετονόμασαν δηλαδή την αιχμαλωσία σε lockdown.
Μέχρι να υλοποιηθεί ο πολυπόθητος στόχος τους, το lockdown με τις υποκατηγορίες του θα επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη.
Επειδή, όμως, ο στόχος αυτός μπορεί να είναι ισόβιος, όπως τα διαρκή εγκλήματα, δεν αποκλείεται το lockdown να γίνει ο νέος τρόπος ζωής του ανελεύθερου ανθρώπου.
Οπότε η κατάσταση εξαίρεσης θα λάβει την μορφή διαλειμματικής κανονικότητας. Αυτό διδάσκει η θλιβερή τροποποίηση που πέρασε προσφάτως στην Γερμανία σε σχέση με τον νόμο για την προστασία από λοιμώδη μεταδοτικά νοσήματα.
Lockdown for ever?

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη