Φουστανέλα με γόβα στιλέτο. Οι Εθνο- crossdressers του Κυριάκου


 

Δημήτρης Τζώρας – Πολιτικός Αναλυτής

Έχουν αποκαλέσει κατά κόρον τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως Τσίπρα με γραβάτα. Μακάρι να ήταν κάτι τέτοιο η δική του περίπτωση. Αυτή η Κυβέρνηση και αυτός ο Πρωθυπουργός, είναι κάτι χειρότερο και γελοιοδέστερο από αυτή την παρομοίωση. Είναι μία Κυβέρνηση, η οποία, πολιτικά, θέλει να φοράει την περήφανη φουστανέλα, έχοντας στις τάξεις της στελέχη, όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Θάνος Πλεύρης και από την άλλη, γεωπολιτικά, κοινωνικά και πολιτισμικά, φοράει γόβα στιλέτο! Είναι ένα νέο είδος πολιτικού μορφώματος, που το ονομάζουμε εθνο-crossdresser! Δύο διαφορετικά κοσμοείδωλα, σε ένα. Σεβαστά και τα δύο, αλλά τα έθνη, δεν μπορούν να επιβιώσουν ως σαμπουάν και μαλακτικό μαζί. Αυτό ήταν που μας έφερε στην χρεωκοπία, την πολιτισμική και πολιτική παρακμή. Το φαίνεσθαι του πολιτικού προσωπικού, είναι διαφορετικό από το Είναι του.

Αυτός ο ιδεολογικο-πολιτικός αχταρμάς, που αποκαλούμε κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπου το Φαίνεσθαι και το Είναι, έγιναν ένα, προκαλεί άφθονο γέλιο, όχι μόνο στους γεωπολιτικούς αντιπάλους της χώρας, αλλά και ανάμεσα στους φίλους της. Αυτή η ιδεολογικο-πολιτισμική ασυμβατότητα μεταξύ στελεχών, όπως ο Βορίδης και ο Γιατρομανωλάκης, για παράδειγμα, είναι ό,τι πιο σαχλό, επικοινωνιακά, έχει περάσει από τη Μεταπολίτευση. Η εικόνα της κυβέρνησης, είναι μεταξύ του, από εδώ η γυναίκα μου και από εδώ το αίσθημά μου και ο κόσμος, δε ξέρει, εάν θα πρέπει να γελάσει ή θα πρέπει να κλάψει με το κατάντημα του πολιτικού κόσμου.

 Η ιδιοποίηση του Κράτους, της πολιτισμικής ιστόρησης και συνέχειάς του, από παρακμιακές κοινωνικές μειοψηφίες, έχει αναχθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως μείζονα κυβερνητική πολιτική και στόχευση, Εθνικού χαρακτήρα. Για του λόγου το αληθές, ο διορισμός Λιγνάδη, έγινε, όπως μας ανακοίνωσε η κυβέρνηση, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, όχι για τα επαγγελματικά του προσόντα!

Μετά το γέλιο, θα πέσει Εθνικό κλάμα. Η χώρα, είναι νεκρή από κάθε άποψη. Οικονομικά, πολιτικά, πολιτισμικά και γεωπολιτικά. Ένα γελοίο ζόμπι, όπου φοράει τη φουστανέλα μαζί με γόβα στιλέτο, ως (γεω)πολιτικό κοσμοθέαμα, θα κατασπαραχθεί πολύ σύντομα από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς. Η άμμος στην κλεψύδρα τελειώνει και Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν…

Όσοι έχουν λίγο μυαλό, λίγη εθνική ευαισθησία, λίγο θάρρος και δημόσιο λόγο σε αυτή τη χώρα, ας αφήσουν τα πολιτικο-δημοσιογραφικά «πρόσφορα» στον Καραμανλισμό, στον Παπανδρεϊσμό και στον Μητσοτακισμό και ας κοιτάξουν τι πρέπει να γίνει άμεσα, ώστε να σωθεί η Πατρίδα. Όχι σήμερα. Χθες!

πηγη

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη