«Ιπτάμενο πλοίο» στην Κορνουάλη – Πώς το εξηγούν ειδικοί

 


Καθώς περπατούσε κοντά στο Falmouth της Κορνουάλης, ο David Morris έκπληκτος αντίκρισε ένα πλοίο κυριολεκτικά να αιωρείται πάνω από την θάλασσα.

Ο άνδρας φωτογράφησε το αλλόκοτο φαινόμενο και η φωτογραφία γρήγορα έγινε viral.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο David Braine, υπάρχει μια απόλυτα λογική εξήγηση που μπορεί να δώσει η επιστήμη.

Όπως εξήγησε, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια οφθαλμαπάτη, η οποία οφείλεται σε ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο που ονομάζεται ανώτερος αντικατοπτρισμός.

Όταν υπάρχουν συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, τότε το φως μπορεί να καμφθεί, γεγονός που δημιουργεί διαστρεβλωμένες εικόνες.

«Η καιρική συνθήκη που προκαλεί τον ανώτερο αντικατοπτρισμό, ονομάζεται θερμοκρασιακή αντιστροφή. Ουσιαστικά, ο κρύος αέρας βρίσκεται κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας, με θερμότερο αέρα πάνω από αυτόν», πρόσθεσε ο μετεωρολόγος.

Ο ψυχρός αέρας είναι πυκνότερος από τον θερμό αέρα. Έτσι, στρέφει το φως προς τα μάτια των ανθρώπων που στέκονται στο έδαφος, κάνοντας ένα συγκεκριμένο αντικείμενο να φαίνεται περισσότερο ή λιγότερο απομακρυσμένο.

Ο ανώτερος αντικατοπτρισμός είναι αρκετά συχνός στην Αρκτική, αλλά είναι πιθανό να εμφανιστεί και σε άλλες περιοχές του κόσμου τον χειμώνα, ωστόσο «πολύ σπάνια» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη