Ο πάτος της δημοσιογραφίας και η προπαγάνδα στην Ελλάδα

 


Ελένη Παπαδοπούλου


Για να αντιληφθούμε το επίπεδο "δημοσιογραφίας" και προπαγάνδας στην Ελλάδα δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε το πώς έχουν παρουσιάσει την έκδοση του "Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού", το οποίο δεν αφορά πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως το παρουσιάζουν.

Η πρόταση του Μητσοτάκη ήταν να δημιουργηθεί ένα κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού αποκλειστικά και μόνο, όπου οι εμβολιασμένοι αποκλειστικά και μόνο, θα είχαν το πρόνομιο της γρήγορης μετακίνησης χωρίς καραντίνες και περαιτέρω διατυπώσεις. Θα περνούσαν από μία "γρήγορη γραμμή", ενώ όσοι είχαν κάνει τεστ θα περίμεναν σε άλλη σειρά και θα έμπαιναν και σε καραντίνα.

Η πρόταση απλά φρίκαρε τους υπόλοιπoυς Ευρωπαίους, παρά των ισχυρισμών περί αντιθέτου από τα ντόπια λαδωμένα ΜΜΕ, οι οποίοι ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ την πρόταση Μητσοτάκη θέτοντας ένα σωρό εύλογες αντιρρήσεις νομικής και ηθικής φύσεως, που δεν είχαν απασχολήσει καθόλου τον εισηγητή της πρότασης.
Αντί αυτού πρότειναν ένα κοινό pass όπου θα καταγράφεται η υγειονομική κατάσταση του ταξιδιώτη σε σχέση με τον COVID και θα αφορά ΤΡΙΑ πράγματα και όχι μόνο το εμβόλιο. Αν είναι εμβολιασμένος ή αν έχει αρνητικό τεστ ή αν έχει αντισώματα. Κάτι δηλαδή που να πιστοποιεί ότι την ώρα που ταξιδεύει δεν είναι άρρωστος. Αν και για τους εμβολιασμένους αυτό είναι σχετικό. Αυτό θα ισχύει μέχρι τη λήξη της πανδημίας. Οχι απαραίτητα κακή η κίνηση δεδομένου ότι κυκλοφορούν και ένα σωρό πλαστά πιστοποιητικά.

Τίτλοι ελληνικών ειδήσεων: "Ετοιμάζεται το digital πιστοποιητικό εμβολιασμών (iefimerida), πιστοποιητικό εμβολιασμού: αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά (protothema)κτλ". Ο ίδιος ο Μητσοτάκης και τα παπαγαλάκια διακινούν ότι η ΕΕ υιοθέτησε την πρόταση του, ενώ η ΕΕ ΑΠΕΡΡΙΨΕ την πρόταση του, η οποία ζητούσε διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους και μόνο και μάλιστα σε μία φάση που δεν υπάρχουν καν εμβόλια για όλους.

Σου λένε "πες πες θα τους μείνει ότι δική μας ιδέα ήταν και δεν φάγαμε άκυρο στις Βρυξέλλες, που φάγαμε, αλλά ποιος το ξέρει.

Αυτή είναι η αλήθεια και τα υπόλοιπα που διακινούνται είναι απλά ψέματα και προπαγάνδα για να μην τσαλακωθεί κι άλλο το προφίλ.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη