Οι σημερινοί κοτζαμπάσηδες του γκουβέρνου δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει Έθνος, πατρίδα, ελληνισμός.

 



Ελένη Παπαδοπούλου


Ο καθένας που ακούει Έθνος και βγάζει φλύκταινες κοιτά να φέρει την Επανάσταση στα μέτρα του, να την χωρέσει στην μικρότητα του, την μιζέρια του και την ιδεολογική του ένδεια.

Η μία λέει για κλιματική αλλαγή, διάλογο πολιτισμών (με το Ισλάμ να υποθέσω) και αμφισβήτηση του Κράτους Δικαίου, ο άλλος για Ευρωπαϊκή Ένωση και αλληλεγγύη, ο παράλλος για ανθρώπινα δικαιώματα, έρχεται και ο άλλος να μας πει για την μάχη για τον κορονοϊό και να συγκρίνει τους γιατρούς με τους Αγωνιστές του 21, ο Κουτσούμπας μας μιλά για αστική απελευθερωτική επανάσταση το 1821 και για σοσιαλιστική επανάσταση το 21.
Ευτυχώς το ίδιο το γεγονός έχει τόσο μεγαλείο ψυχής μέσα του, τόση γενναιότητα και αυταπάρνηση που επισκιάζει όλες τις αρλούμπες που ακούστηκαν από ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει Έθνος, πατρίδα, ελληνισμός.

Αυτό που κατάλαβαν απλοί και αγράμματοι άνθρωποι που έδωσαν την ζωή τους για να μην μιλάμε σήμερα τούρκικα, για να μην ζούμε ξένοι στον τόπο μας, για την ελευθερία της πατρίδας, αυτό δεν μπορούν να το αντιληφθούν οι σπουδαγμένοι μας. Αυτές οι ελίτ που απο την μία εξυμνούν την Επανάσταση και από την άλλη μας φέρνουν από την πίσω πόρτα όσους έδιωξαν οι πρόγονοι μας.
Πόσο άκυροι, πόσο υποκριτές και πόσο λίγοι!

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη