Στο έλεος των λοιμωξιολόγων η χώρα! Σύψας: Δεν θα ανοίξει τίποτα στις 7 Δεκεμβρίου – Δερμιτζάκης: Δεν έχετε δικαιολογία για να μην τηρείτε τα μέτρα

 



Σε αποκαλύψεις σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, προχώρησαν το πρωί, οι καθηγητές Νίκος Σύψας και Μανώλης Δερμιτζάκης.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας εκτίμησε ότι δεν θα πρέπει να ανοίξει τίποτα στις 7 Δεκεμβρίου, ούτε τα σχολεία, ενώ σημείωσε πως το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και με την εστίαση και το λιανεμπόριο!

«Η εκτίμησή μου είναι πως δεν θα ανοίξει τίποτα στις 7 του μηνός. Ούτε τα σχολεία. Μακάρι να υπάρχει γρήγορη αποκλιμάκωση αλλά με τα τωρινά δεδομένα δεν το πιστεύω», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη μείωση των κρουσμάτων που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Σύψας είπε πως τα κρούσματα μπορεί παρουσιάζουν μία σημαντική μείωση, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους διασωληνωμένους και γι’ αυτό, θεωρεί, πως πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα. Άλλωστε όπως τόνισε: «Χριστούγεννα θα κάνουμε και του χρόνου, δεν χάθηκε ο κόσμος»!

«Τηρήστε τα μέτρα»

«Δεν υπάρχει δικαιολογία μετά από τόση ενημέρωση που έχει υπάρξει γύρω από τον κορωνοϊό να μην τηρούνται τα μέτρα προστασίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο καθηγητής Ιατρικής πανεπιστημίου Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Δεν υπάρχει δικαιολογία μετά από τόση ενημέρωση που έχει υπάρξει γύρω από τον κορωνοϊό να μην τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας» τόνισε και πρόσθεσε πως στις μικρές κοινωνίες, ενδεχόμενη διασπορά δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. «Δεν χρειάζεται να φτάσει κάποιος συγγενής ή φίλος στη ΜΕΘ και να διασωληνωθεί, προκειμένου να πιστέψουμε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και να πράξουμε αναλόγως».

Σε ότι αφορά στη μικρή μείωση που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα και κατά πόσο αυτή μας επιτρέπει να μιλάμε για άνοιγμα της αγοράς ενόψει Χριστουγέννων, ο κ. Δερμιτζάκης επεσήμανε πως αν και πρόκειται για μία σημαντική μείωση οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες. «Οι επόμενες 10 μέρες είναι περίοδος αναμονής. Οι πρώτες μέρες είναι πάντα με μικρότερο ρυθμό μείωσης, ενώ όσο περνάνε οι μέρες στο lockdown, ο ρυθμός αυτός θα επιταχύνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης.

 


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη