ΠΟΥ: 60% των πολιτών της Ευρώπης κατέρρευσε ψυχολογικά από τις απαγορεύσεις λόγω του κορονοϊού



Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε τις κυβερνήσεις της Ευρώπης να κάνουν κάτι για την αυξανόμενη κόπωση των πολιτών σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία έχει προέλθει από τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται για την ανάσχεση της εξάπλωσής της  νόσου. Τα lockdown έχουν επιφέρει όχι μόνο τεράστια οικονομική καταστροφή, αλλά και κοινωνική κατάρρευση και ψυχολογική κόπωση στο σύνολο των πολιτών των χωρών της Δύσης και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Ουσιαστικά, ο ΠΟΥ δικαιώνει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε με την έξοδό του από το νοσοκομείο «μην αφήσετε τον ιό να κυριεύει τη ζωή σας».

«Βάσει δεδομένων έρευνας που έγινε σε χώρες της περιοχής, παρατηρούμε, χωρίς έκπληξη, ότι η κόπωση των ερωτηθέντων αυξάνει (…). Εκτιμούμε σήμερα ότι σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει το 60%», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής για την Ευρώπη του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε, ο οποίος τόνισε ότι οι πολίτες έχουν κάνει «τεράστιες θυσίες» εδώ και οκτώ μήνες: «Το κόστος αυτών των θυσιών ήταν τεράστιο και μας εξάντλησαν όλους, όπου κι αν ζούμε, ό,τι κι αν κάνουμε. Σε αυτές τις συνθήκες είναι εύκολο και φυσικό να αισθάνεται κανείς απαθής και χωρίς κίνητρο». Για να αντιμετωπιστεί αυτή «η κόπωση», οι Αρχές θα πρέπει να ακούσουν την κοινή γνώμη και να βρουν σε συνεργασία μαζί της λύσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας, το επίπεδο μετάδοσης της οποίας παραμένει υψηλό. «Πρέπει να απαντήσουμε στις ανάγκες μας με νέα και καινοτόμα μέσα. Ας είμαστε δημιουργικοί και γενναίοι για να το καταφέρουμε».

Ο ΠΟΥ περιλαμβάνει στην περιοχή της Ευρώπης 53 χώρες, ανάμεσά τους και τη Ρωσία, στις οποίες έχουν καταγραφεί συνολικά μέχρι στιγμής 6.200.000 κρούσματα κορονοϊού και σχεδόν 241.000 θάνατοι.


 

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη