Ο ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ



Της Ειρήνης Μαρούπα*

Από το 2011 ξεκίνησα να πραγματεύομαι στον δημόσιο λόγο μου την απέραντη απειλή που συνιστά η Τουρκία για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Εξηγούσα αναλυτικά την συναίνεση του σάπιου πολιτικού, πανεπιστημιακού και δημοσιογραφικού κατεστημένου στον διαμελισμό της πατρίδας μας. Η άποψη αυτή δεχόταν κριτική ως γραφική, παράλογη, αδύνατη.
Το 2015 κι εφεξής, ΕΠΙΣΗΜΑ ο 25ος μεσημβρινός αναφέρεται στην Ελλάδα ως διεκδικούμενο διαχωριστικό όριο Ελλάδας Τουρκίας.
Επαληθεύτηκα.
Ο πόλεμος της Τουρκίας (σε συνεργασία με τον πολιτικό βούρκο του ελληνικού κράτους) βασίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες.
Το λαθρομεταναστευτικό, την τουρκοποίηση της Θράκης και του Αιγαίου ανατολικά του 25ου μεσημβρινού και την αποκοπή του ελληνικού κράτους από το κυπριακό κράτος.
Ο ελληνοτουρκικός διάλογος επισημοποιεί τον εδαφικό μας ακρωτηριασμό.
Η νυχθημερόν προπαγάνδα των αυτονόητων(😉 ωφελειών αυτού του διαλόγου προκαλεί κατάπληξη και στον πιο αφελή.
Όμως είμαι καλοπροαίρετη. Θα εξετάσω το ζήτημα εξαρχής.
Διαλέγομαι σημαίνει συζητώ για να βρω λύση σε κάποιο πρόβλημα, ανταλλάσσω πληροφορίες και γεφυρώνω αντιθέσεις.
Άρα ο διάλογος, απαιτεί καλόπιστη συζήτηση. Αν ο νταής (Τουρκία) φοβερίζει τον ευγενή (Ελλάδα) κι αυτός καταναγκάζεται σε συζήτηση, τότε μιλάμε για εκβίαση και όλα τα αποτελέσματα αυτής είναι παράνομα.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έθεσε μοναδικό όρο επανέναρξης του διαλόγου την απομάκρυνση του Ορούτς Ρέϊς από την ελληνική υφαλοκρηπίδα! Παρέλκει η ανάλυση της γελοιότητας της απαίτησης αυτής.
Ουσιαστική προϋπόθεση επανεκκίνησης διαλόγου αποτελεί η άρση κάθε απειλής της Τουρκίας εναντίον μας κι όχι μόνη η άρση της άσκησης πραγματικής κυριαρχίας της Τουρκίας στην ελληνική και ΚΥΠΡΙΑΚΗ υφαλοκρηπίδα.
Τέτοια απειλή είναι και το casus belli, η τουρκική απειλή πολέμου σε περίπτωση επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης μας στα 12 νμ (όπως έχουν πράξει όλα τα κράτη του πλανήτη).
Οπωσδήποτε λοιπόν οφείλει η Τουρκία να άρει την απειλή πολέμου και να επεκτείνουμε την αιγιαλίτιδα ζώνη μας στα 12 νμ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΛΟΓΟΥ. Διαφορετικά ο «διάλογος» συνιστά συνθηκολόγηση του ηττημένου χωρίς πόλεμο ελληνικού κράτους!
Απόλυτη προϋπόθεση επανεκκίνησης διαλόγου αποτελεί επίσης η αναγνώριση των υφιστάμενων συνόρων της πατρίδας μας.
Δηλαδή να μας πει η Τουρκία ΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΩΣ ΕΛΛΑΔΑ! (Εκεί καταντήσαμε με τις υποχωρητικές προδοτικές πολιτικές).
Αναγνωρίζει την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ της καρδιάς της ως ελληνική; Την ΘΡΑΚΗ; Τα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ; Την ΛΕΣΒΟ; Τις ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ; Τις παρακείμενες αυτών νησίδες και βραχονησίδες; Το ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ και την ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ; Την ΚΡΗΤΗ; Ποια εδάφη αναγνωρίζει ελληνικά;
Οπότε θα γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας την έκταση της τουρκικής απειλής η οποία στην γεωστρατηγική ονομάζεται απέραντη, διότι δεν ξεκαθαρίζει τι ακριβώς διεκδικεί, άρα διεκδικεί ολόκληρη την Ελλάδα!
Η Τουρκία θα καταλάβει έως εκεί που θα σταματήσει το αίμα των λαών που θα πολεμήσουν ή έως εκεί που θα επιτύχει να της παραδώσουμε μέσω των εδώ πρακτόρων της, ηττώμενοι χωρίς μάχη.
Η απαίτηση για αναγνώριση των συνόρων μας (καθορισμένων στις συνθήκες), είναι όρος sιne qua non της έναρξης διαλόγου.
Μόνο κράτη που βρίσκονται σε πόλεμο δήθεν συζητούν χωρίς να αναγνωρίζει ο νικητής τα σύνορα του ηττημένου, ακριβώς επειδή θα αποτελέσουν το αντικείμενο της συνθηκολόγησης.
Σε κανέναν ηττημένο δεν αναγνωρίζεται επικράτεια και κυριαρχία, διότι τελεί σε μία ενδιάμεση κατάσταση μετάβασης στην κυριαρχία του νικητή. Αυτό ζει η Ελλάδα σήμερα. Την μετάβασή της σε επαρχία της Τουρκίας.
Περαιτέρω, αναφορικά με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, τι να πει κανείς!
Η Τουρκία καθημερινά απειλεί ότι θα καταλάβει 18-152 ελληνικά νησιά τα οποία δήθεν της ανήκουν, ανακάλυψε εσχάτως!
Επιδιώκει να ακυρώσει την συνθήκη των Παρισίων με την οποία μας παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάννησα ούτε την συνθήκη της Λωζάννης. Επιπλέον όλες οι ασκήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο αφορούν ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ!!!
Επομένως πριν ξεκινήσει ο «διάλογος» το ελληνικό κράτος οφείλει να ξεκαθαρίσει ότι τα ελληνικά νησιά ΘΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΟΥΝ ΣΑΝ ΑΣΤΑΚΟΣ, σύμφωνα με το δικαίωμα για προληπτική άμυνα (anticipatory defence) του άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ έναντι της συγκεκριμένης, βάσιμης τουρκικής απειλής.
Διαφορετικά η ελληνική κυριαρχία στα νησιά είναι εν τοις πράγμασι καταργημένη!
Επιπλέον ο «διάλογος» δεν μπορεί να αφορά μόνο όσα η Τουρκία αρπάζει από την Ελλάδα, νομιμοποιώντας τα μέσω αυτού.
Διάλογος χωρίς απαγόρευση παραβιάσεων του fir Αθηνών από τουρκικά μαχητικά που πλήττει την ασφάλεια των πτήσεων ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, χωρίς απαγόρευση παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου μας (12 νμ) και υπερπτήσεων πάνω από κατοικημένες ελληνικές περιοχές είναι παρωδία!
Προαπαιτούμενη και η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και η επανένωση του νησιού, άλλως ο «διάλογος» νομιμοποιεί την τουρκική εισβολή και κατοχή του 36% των κυπριακών εδαφών αντίθετα στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και ωθεί την Τουρκία σε νέα εισβολή σε ελληνικά εδάφη, που μετά 40 χρόνια θα νομιμοποιηθεί «ειρηνικά»…
Τέλος, διάλογος χωρίς Ίμβρο, Τένεδο, Κωνσταντινούπολη και Αγιά Σοφιά δεν νοείται.
Το ελληνικό κράτος οφείλει να απαιτήσει την προστασία της ελληνικής εθνικής μειονότητας, την επιστροφή των ελλήνων και την αποζημίωση των περιουσιών όσων εκδιώχθηκαν παράνομα. Για την Αγιά Σοφιά να ξαναγίνει εκκλησία. Τόσο απλά, ξεκάθαρα, αυτονόητα. Για να γίνει ο διάλογος- συνθηκολόγηση, αληθινός ΔΙΑΛΟΓΟΣ…
Αν οι ως άνω προϋποθέσεις δεν πληρούνται για τον εν εξελίξει ελληνοτουρκικό «διάλογο», τότε ο διάλογος είναι αυτό που σας έχω πει.
ΕΔΑΦΙΚΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΛΟΓΩ ΗΤΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΗ.
Κι ο ελληνικός λαός καθήκον έχει ένα.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΟΠΟΙΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ.


*Το άρθρο δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη