Έξαλλος ο Πούτιν με την τουρκική παρέμβαση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Θα επέμβουμε στρατιωτικά!



Αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν απηύθυνε η Ρωσία, τονίζοντας ότι η ενεργή στρατιωτική ανάμειξη της Άγκυρας δεν θα μείνει αναπάντητη. Μάλιστα, η Ρωσία έφτασε στο σημείο να προειδοποιήσει τον Ερντογάν πως, αν συνεχίζει να αναμειγνύεται στις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, θα επέμβει και εκείνη στρατιωτικά!.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Αρμενίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα συντρίμμια μαχητικού της, επιμένοντας ότι το ρωσικής κατασκευής SU-25 καταρρίφθηκε από τουρκικό μαχητικό, παρά τις διαψεύσεις της Άγκυρας. Ο χειριστής του σκάφους σκοτώθηκε. Το Γερεβάν έχει αναφέρει ότι εξετάζει επίκληση της Συνθήκης της Τασκένδης.

«Η κατάρριψη ενός αρμενικού μαχητικού SU-25 από τουρκικό F-16, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, φέρεται να περιπλέκει την κατάσταση, καθώς η Μόσχα, με βάση τη Συνθήκη της Τασκένδης, είναι υποχρεωμένη να συνδράμει στρατιωτικά την Αρμενία», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Ο ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο η Τουρκία κατέρριψε αρμενικό μαχητικό είναι απολύτως ψευδής», ανέφερε ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, κάνοντας λόγο για «προπαγάνδα».


 

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη