Η στάση πληρωμών είναι αναπόφευκτη για την Ελλάδα προκειμένου να μην διαμελιστεί



Ο πρωθυπουργός δεν νομιμοποιείται να ενεργεί με τόση ανευθυνότητα - ούτε να χειραγωγεί και να εμπαίζει τους Έλληνες, ούτε να μοιράζει κενές υποσχέσεις. Οφείλει να προετοιμάζει τους Πολίτες, τόσο όσον αφορά τα οικονομικά προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, όσο και το αναπόφευκτο του πολέμου με την Τουρκία - ενημερώνοντας τους αντικειμενικά και δρομολογώντας ρεαλιστικές λύσεις, όσο επώδυνες και αν είναι.

Εδώ που μας κατάντησε άλλωστε το κόμμα του, η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, το Γιάννη και το ΣΥΡΙΖΑ, εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν - όπως αυτές πριν την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, κυρίως όμως πριν το PSI. Εγκλωβισμένοι δε στη μέγγενη της Γερμανίας και της Τουρκίας, των δύο συμμάχων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου που συνεχίζουν να διατηρούν τον άξονα τους, το μέλλον μας διαγράφεται πολύ πιο σκοτεινό από το απίστευτα οδυνηρό παρελθόν μας - ενώ το να εθελοτυφλούμε και να ελπίζουμε σε κάποιο μαγικό ραβδί, δεν μας ωφελεί καθόλου. Εμβόλιο για τον ιό μπορεί να βρεθεί, αλλά εμβόλιο για την οικονομία δεν υπάρχει - ενώ με εκθέσεις ιδεών κάποιων σοφών που δεν λαμβάνουν υπ' όψιν την πραγματικότητα, δεν οδηγούμαστε πουθενά.

Με δεδομένο δε τον παγκόσμιο Αρμαγεδδώνα που προβλέπεται, το αναπόφευκτο κραχ που δύσκολα δεν θα οδηγήσει στα άκρα του το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, επίσης την Ευρωζώνη και την ΕΕ, πρέπει να προετοιμαστούμε σήμερα - επιλέγοντας τη μοναδική λύση που έχει στη διάθεση της μία αθεράπευτα υπερχρεωμένη χώρα, με ένα ζημιογόνο παραγωγικό μοντέλο: την αναβολή πληρωμών, το πάγωμα ή τη στάση τους, έτσι ώστε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα με κάθε κόστος για το βιοτικό μας επίπεδο και να αποφύγουμε τουλάχιστον τον ακρωτηριασμό της πατρίδας μας. Έχουμε δε κάθε δικαίωμα να το απαιτήσουμε, αφού η χώρα καταστράφηκε από τα μνημόνια που της επέβαλλε η Τρόικα - η Γερμανία ουσιαστικά, με στόχο να καταστήσει την Ελλάδα αποικία χρέους της και τους Έλληνες εξαθλιωμένα γκαρσόνια στην υπηρεσία των τουριστών της.

 

πηγη

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη