Ο ύπουλος οβριός ο Λεβής, κατασυκοφάντησε την Ελλάδα και κανένας από το γκουβέρνο, δεν διαμαρτυρήθηκε!!



Ο Bernard Henri Lévy, γνωστός ως BHL , επισκέφθηκε την Μόρια και έγραψε ένα δακρύβρεχτο κείμενο στο Paris - Match για το πόσο άθλιες είναι οι συνθήκες εκεί, λες και η Ελλάδα έταξε τίποτα πεντάστερα ξέρωγώ και χρωστάει full service all inclusive bungalows σε όλους αυτούς που μπαίνουν παράνομα, κάτι που ξέχασε να πει το Λεβί. Πραγματικά πολύ συγκινηθήκαμε απο τις ιστορίες του Λεβί, το οποίο δεν είδε τίποτα από τις καταπατήσεις, τις καταστροφές περιουσιών, τα παράνομα σφαγεία ζώ
ων, που κλέβουν από τους κατοίκους, δεν είδε κατεστραμμένους ελαιώνες, ούτε κατοίκους στο νησί. Για τον κύριο Λεβί η Λέσβος είναι μία αλάνα για να στήνει ο κάθε παράνομα εισελθών τα τσαντίρια του.

Ο κ. Λεβί επιτίθεται στην ελληνική κυβέρνηση, γιατί το σέρβις στους παράνομα εισελθόντες δεν είναι αυτο που πρέπει. Περιμένουν και πολλές ώρες σε ουρές, μας λέει.
Να ενημερώσουμε τον κ. Λεβί ότι τον εν λόγω χώρο όπως και το νησί το κουμαντάρει ο Υπατος Αρμοστής και οι ΜΚΟ εδώ και κάτι χρόνια και το εχουν κάνει τσιφλίκι τους. Τα παράπονα του για τις κακές υπηρεσίες της Μόριας να πάει να τα κάνει εκεί.

Ο κ. Λεβί έκανε την καρδιά του πέτρα και πήγε να δει τους fachos, τους φασίστες του νησιού δηλαδή. Οι φασίστες είναι ο Μουτζούρης και μία πλεμπ (αυτό το ύφος έχει στο κείμενο) άλλοι κάτοικοι ,ψαράδες, καθηγητές, καταστηματάρχες, που το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι οι "μετανάστες". Αφήνει να εννοηθεί ότι κακώς οργανώθηκε συνάντηση με φασίστες στην επίσημη αίθουσα συνεδριάσεων. Οι "φασίστες" δεν πρέπει άλλωστε να παίρνουν ποτέ τον λόγο, γιατί περιγράφουν την ζοφερή πραγματικότητα για τους ντόπιους πληθυσμούς. Κι αυτή δεν ενδιαφέρει το Λεβί.

Ενώ το Λεβί μας λοιπόν γράφει ένα κατεβατό με τις μαρτυρίες της Φατιμά και των λάθρο της Μόριας, τα προβλήματα των Μυτιληνιών συνοψίζονται σε πέντε σειρές: Ισλαμοποίηση, καταστροφή εκκλησιών, Σόρος, ISIS, εγκλεισμός των γηγενών λόγω φόβου.
Κατονομάζει και έναν Έλληνα, ο οποίος όταν αντελήφθη ότι Γερμανός καθοδηγούσε βάρκα με λάθρο στις ακτές παρενέβη για την απωθήσει, αφού οι Αρχές δεν έκαναν τίποτα. Με ύφος "Mon Dieu, quelle décadence" ο Λεβί γελοιοποιεί τον άνθρωπο αυτόν ονομαστικά.

Ο Λεβί προτείνει να αδειάσει η Μόρια των 20000 ατόμων και τέλος πάντων όλοι αυτοί να ζήσουν στην Ελλάδα, να πάρει και μερικούς η Ευρώπη. Σάμπως σπίτι του θα τους πάρει;
Διότι στο κατάπτυστο αυτό κείμενο το οποίο χρήζει επίσημης και θεσμικής απάντησης, ο Λεβί ξέχασε να μας πει ότι όταν αυτός έφυγε απο το νησί δεν πήρε ούτε έναν μαζί του ως φιλεύσπλαχνος που είναι. Αφησε εκεί την Φατιμά και τα 28 της παιδιά να τα λουστεί ο facho για μία φορά ακόμη.

Το Paris Match διαβάζεται από εκατομμύρια αναγνώστες. Δεν μπορεί ο καθένας να κατασυκοφαντεί έναν ολόκληρο πληθυσμό, επειδή θεωρεί προφανώς ότι τα σύνορα είναι φασιστικές πρακτικές.
Επιστολή και στο περιοδικό και στον ηλίθιο που το έγραψε και επίσημη θεσμική απάντηση. Την επόμενη φορά που θα έρθει το Λεβί να κλάψει για τους λάθρο μην ξεχάσει να πάρει μερικούς μαζί του φεύγοντας.


Ελένη Παπαδοπούλου

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη