Ο Βρετανός ανθρωπολόγος David Graeber μιλάει για τον απόκοσμο και αποκρυφιστικό χαρακτήρα των ημερών μας


Έχει κάτι αποκρυφιστικό το όλο σκηνικό των ημερών με την κρίση covid19;

Ο αμφιλεγόμενος διανοητής, αναρχικός Βρετανός ανθρωπολόγος David Graeber που το Μάη του 2005 κρίθηκε ανεπιθύμητος από το πανεπιστήμιο του Γέιλ όπου δίδασκε, λόγω της συμμετοχής του στο κίνημα “ενάντια στην παγκοσμιοποίηση”νυν καθηγητής του Goldsmiths του Λονδίνου ένας κατεξοχήν ορθολογιστής διανοούμενος με καμιά θρησκόληπτη επιρροή καταγγέλει σήμερα (5/4/20) που η ανθρωπότητα βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω κρίσης covid19 ( όπως παγκόσμιου lockdown και καθολικής απαγόρευσης θρησκείας) και δεν είναι συγκυριακή στο timing αυτή η αναφορά του μια μείξη, ένα αμάγαλμα αποκρυφισμού,ωμού σατανισμού και μαγείας με τη ΝΑSA και την πιο προωθημένη τεχνολογία των ΗΠΑ...Έχει κάτι αποκρυφιστικό το όλο σκηνικό των ημερών ή η όλη σημερινή επιχείρηση των Παγκοσμιοκρατών όπου ένας αόρατος ”Κόπερφιλντ” εξφανίζει δισεκατομμύρια ανθρώπους ερημώνει κι εκκενώνει πρωτεύουσες, αεροδρόμια, δρόμους, πάρκα, παραλίες και τα πιο πολυσύχναστα σημεία του πλανήτη;;;

μετρό Μονάχου
Ενώ η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει ετησίως εκατομμύρια θανάτους από πείνα, από πολέμους και λοιπές σύγχρονες μάστιγες ωστόσο ποτέ άλλοτε δεν περιήλθε σε τέτοια νεκροφιλική, θανατόφιλη μακάβρια διάσταση καταμέτρησης νεκρών όσο σήμερα με τους 60.000 θανάτους παγκοσμίως από έναν ακόμη ιό.Ακυρώθηκαν όλα τα πολιτισμικά γεγονότα ( θέατρο, συναυλίες, κινηματογράφος κλπ), παγκόσμιες αθλητικές εκδηλώσεις ( π.χ Ολυμπιακοί Αγώνες), θρησκευτικές ως κι η Ανάσταση για α΄φορά στην Ιστορία του χριστιανισμού), εκπαιδευτικές (στην ιστορία της Γαλλίας για α΄φορά ακυρώνονται οι εξετάσεις για Baccalauréat). Μουμιοποίηση της ζωής, ταρίχευση σωμάτων, ζωντανοί νεκροί ζομπιοποίηση σ΄ένα αποστειρωμένο περιβάλλον από κατά κυριολεξίαν πουριτανίστικο υγειινισμό. Στήνεται ένα γκροτέσκο σκηνικό προσωπιδοφόρων μασκοφόρων…Παγκόσμια απειλή, τρόμος…..Mια Death culture, νέκρωσαν τα πάντα και επαίρονται για τη νίκη τους αυτή….
ΝΕΚΡΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ gothic διάθεση ….

Sao Paolo

Καταγγέλει ο διανοητής, ο David Graeber όχι τυχαία σήμερα 5/4/20 από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:
Αυτό είναι που μισώ περισσότερο στο νεοφιλελευθερισμό : προσπαθεί να καταστρέψει την ανθρώπινη κοινότητα και, συνεπώς, την ανθρώπινη συλλογική νοημοσύνη (γνώση, εμπειρία, συνεργασία) σε κάθε επίπεδο, με τη δικαιολογία της εξωτερικής ανάθεσης σε managers που εκπαιδεύθηκαν σε business school..(Στην εποχή του Ψυχρού πολέμου) οι Ρώσοι που τα ξεκίνησαν όλα ήταν βιοκοσμικοί αθανατιστές που ήθελαν να φτάσουν στην αιώνια ζωή ή να επαναφέρουν τους νεκρούς καταπιεσμένους προλετάριους (κι επομένως είχαν ανάγκη από τον Άρη, κλπ…) Οι ΗΠΑ έπρεπε να απαντήσουν (στην τότε Σοβιετική Ένωση). Ποιος έφτασε να εγκαταστήσει το εργαστήριο προωστικής αεριωθούμενης αντίστασης της NASA για να κατασκευάσει τους πυραυλοκινητήρες; Ο Jack Parsons*, ένας ακόλουθος, οπαδός της θεωρίας ”Thelema” του Aleister Crowley*, που η αδελφή της συζύγου του θα οργανώσει όργια για να επικαλεστεί πνεύματα για να του δώσει ιδέες για το σχεδιασμό πυραύλων(δηλ.) ένας μάγος Crowleyan μισθωμένος από μια εταιρεία ως «οραματιστής»……”

Ο ίδιος διακεκριμένος επιστήμονας έχει σημάνει από πριν το σήμα κινδύνου:
Για ποιο λόγο, για παράδειγμα, ένα κτίριο αναφέρεται ως «ακίνητη ιδιοκτησία»{real estate}Η λέξη «real» κατά τη τρέχουσα χρήση προέρχεται από τη λατινική λέξη res δηλαδή»πράγμα»: προέρχεται από το Ισπανικό «real» που σημαίνει «βασιλικό», «αυτό που ανήκει στο βασιλιά». Κάθε έκταση που αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης ζώνης κυριαρχίας εν τέλει ανήκει στον κυρίαρχο. νομικά, αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Για αυτό το λόγο το κράτος έχει το δικαίωμα να επιβάλει τους κανόνες του….Όπως θαυμάσια έχει δείξει ο Giorgio Agamben (Iταλός Γλωσσολόγος), από την πλευρά της κυρίαρχης εξουσίας κάτι είναι ζωντανό μόνο όταν αυτή μπορεί να το σκοτώσει, έτσι και η ιδιοκτησία είναι «πραγματική» {real}  επειδή το κράτος μπορεί να την καταλάβει ή να την καταστρέψει”** (σήμερα όντως καταστρέφει το βιος, το μεροκάματο, την ιδιοκτησία με την παγκόσμια οικονομική κρίση). Μήπως περάσαμε στη φάση όπου οι πολίτες είναι res πράγμα του κράτους κι επιχειρεί να τo καταστρέψει;ή μήπως ακόμη χειρότερα το κράτος θεωρεί ότι πλέον εξουσιάζει την όλη  reality και επιχειρεί να την καταβαρθρώσει ή σε πρώτο στάδιο να την αιχμαλωτίσει,παγώσει μέσω μιας virtual reality ;;;;

 Jack Parsons εργάστηκε στον πρώτο πύραυλο το 1942. Ανοίγει το δρόμο για τη μαζική παραγωγή διαστημικών συσκευών και βοήθησε επίσης στο σχεδιασμό όπλων πολέμου. Ο ίδιος ίδρυσε το μαζί με τους συνεργάτες του στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, το ίδιο εργαστήριο που χρησιμοποιεί σήμερα η NASA για τις έρευνές της.Η κατηγορία που του απευθύνει σήμερα ο Βρετανός Ανθρωπολόγος έχει διατυπωθεί και στο παρελθόν από άλλες πηγές ωστόσο έχει σημασία που σήμερα που ο κόσμος σκοτείνιασε ο επιστήμονας επαναφέρει την αναφορά και μάλιστα με την υπογραφή του…

Μαδρίτη

**Ο Άγγλος ALEISTER CROWLEY που ήταν ο γκουρού των ειδημόνων (με την έννοια είχε μυημένους στην ιεδοληψία του) της NASA θεωρείται ως ο ιδρυτής του Σύγχρονου Σατανισμού. Γεννήθηκε το 1875 στο Straford-upon-Avon. Αγαπούσε πάνω από όλα τη σεξουαλική μαγεία και κατά τη διάρκεια σπουδών του ήρθε σ΄επαφή με την μυστικιστική εταιρεία GOLDEN DAWN που επιδιδόταν σε μαγικές πρακτικές όπου μυήθηκε στον αποκρυφισμό από τον Samuel Liddell Mathers.Ο Crowley έγραψε τουλάχιστον 10 βιβλία μαγείας κι αποκρυφισμού. Το 1907,ίδρυσε το τάγμα AA (για Argenteum Astrum /χρυσό άστρο). Δίδασκε κυρίως σεξουαλική μαγεία στην οποία έγινε εξπέρ.. Ο Crowley είχε έναν μεγάλο αριθμό θαυμαστών που γοητεύτηκε από τις σχέσεις του με τον Σατανά.

Ρώμη
Για Crowley, η μαγεία ως πρακτική οφείλει να χρησιμοποιηθεί για να φτάσεις στη Γνώση και στην Συνομιλία με το δαίμονα. Έγινε μέλος του Rose-Croix που θεμελίωσαν οι Ελευθεροτέκτονες το 1888.
Το 1944,ο Crowley δημιούργησε το Τάγμα Ordo Templi Orientis (O.T.O.) ή “Τάγμα του Ναού της Ανατολής” σατανιστική οργάνωση που για α΄φορά δέχθηκε τι αρχές και το ”Νόμο του Thelema” δημιούργημα του ( από την ελληνική λέξη θέλημα) με βασική αρχή: « κάνε ό,τι θέλεις κι αυτός θα είναι όλος ο νόμος».Το Thelema έδωσε το όνομά του στο αποκρυφιστικό εσωτερίστικο κίνημα του Aleister Crowley. Θεωρούσε τον εαυτό του προφήτη μιας Νέας Εποχής. Από εδώ εκκινείται κι ένας μοντέρνος παγανισμός….

Καράκας

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη