Οι Ρομά δεν εκπολιτίζονται διότι η ανυπακοή και η ροπή προς το κακό είναι έμφυτη



Αιώνες τώρα η φυλή των Ρομά δημιουργεί προβλήματα στην ελληνική επικράτεια διότι δεν θέλει και δεν μπορεί να εξελιχθεί και να εκσυγρονιστεί. Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι η παραβατικότητα, η αυθαιρεσία. Δεν έχει μέτρο ούτε ηθικούς φραγμούς και δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική παράδοση. 

Οι Ρομά ή αλλιώς Γύφτοι, ενώ απαρτίζονται από μια κλειστή και απομονωμένη ράτσα με δική τους επιλογή, εντούτοις με περίσσειο θράσος κατηγορούν τους Έλληνες για ρατσισμό. Αν υπήρχε σοβαρό κράτος θα τους ανάγκαζε ή να προσαρμοστούν ή να αποχωρήσουν από την Ελλάδα.

Φίλη εκπαιδευτικός που είχε την "τύχη" να δουλέψει με παιδιά Ρομά γράφει στο facebook:
"Όποιος εκπαιδευτικός είχε την τύχη να δουλέψει με παιδιά Ρομά θα γνωρίζει ότι τούς είναι αδύνατο να υπακούσουν σε στοιχειώδεις κανόνες. Κάνεις μάθημα και σηκώνονται ρίχνουν ένα πανηγυρτζίδικο τραγούδι και μία στροφή και ξανακάθονται συνεχίζοντας τα πανηγυρτζίδικα, για να ξαναρίξουν μία στροφή μετά από 30 δευτερόλεπτα. Δεν υπακούουν σε τίποτα και δεν έχουν κανένα σεβασμό για τίποτα. Αν τους σκάσεις την τιμωρία, το πρώτο που θα σου πουν είναι ότι είσαι ρατσιστής. Δεν τιμωρούνται γιατί έχουν κάτι κάνει, αλλά γιατί εσύ έχεις θέμα μαζί τους. Έτσι τους έμαθαν όλοι αυτοί που τους χαϊδολογούν τόσα χρόνια.

Υπάρχουν φωτεινές συγκινητικές εξαιρέσεις, που οι γονείς δουλεύουν σε λαϊκές και κοιτάνε και τα παιδιά τους να μάθουν δυο γράμματα και τα παίρνουν και μαζί τους να δουλέψουν. Αυτοί δεν κάνουν παρέα με Ρομά. Δεν τους θέλουν καθόλου. Δεν παντρεύουν τα παιδιά τους στα 15, δεν τα παίρνουν από το σχολείο και είναι και πολύ συνεργάσιμοι, πολύ περισσότερο από πολλους γραμματιζούμενους που έχω γνωρίσει. Αλλά είναι μικρή εξαίρεση. Οι Ρομά είναι μία κλειστή κοινωνία με εντελώς δικούς της κανόνες, οι οποίοι τηρούνται απαρέγκλιτα από τα μέλη της. Είναι εξαιρετικά ουτοπικό να πιστεύουν ότι άνθρωποι που δεν μπορουν να κάτσουν σε ένα θρανίο για 40 λεπτά, δεν μπορούν να αντέξουν να μην παντρευτούν στα 15, δεν μπορούν να διανοηθούν να μην κάνουν φασαρία λες και είναι κανίβαλοι, θα κλειδωθούν στα σπίτια τους και στις γειτονιές τους. Χαχαχα!

Ας τους χαϊδέψουν λίγο ακόμη, να μην καταλάβουν ποτέ τί σημαίνει ζω σύμφωνα με τους κανόνες της κοινωνίας και όχι με τους κανόνες του δικού μου περιθωριακού μικρόκοσμου."


Το πρόβλημα ειναι σοβαρό και πρέπει να λυθεί άμεσα από την ελληνική πολιτεία διότι μπορεί να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις εσωτερικών συγκρούσεων αφού οι Ρομά δεν δείχνουν καλή διάθεση εναρμονισμού με την υπόλοιπη κοινωνία και δημιουργούν πλήθος προβλημάτων. Αν δεν θέλουν τότε πρέπει να φύγουν!!


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη