Το Διεθνές Συμβούλιο Νομικών και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κατήγγειλαν την Κίνα

Το κινεζικό προσωπικό ασφαλείας που φορά προστατευτικές μάσκες μεταβαίνει στην πλατεία Τιενανμέν κατά τη διάρκεια εθνικού πένθους των θυμάτων του COVID-19 στο Πεκίνο στις 4 Απριλίου του 2020. (Lintao Zhang / Getty Images)

Το Διεθνές Συμβούλιο Νομικών  (ICJ) με έδρα το Λονδίνο και η Ένωση Δικηγόρων Όλης της Ινδίας (AIBA) υπέβαλαν από κοινού με το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών (UNHRC) καταγγελία κατά της Κίνας, ζητώντας απροσδιόριστη αποζημίωση για το ρόλο του Πεκίνου στην πρόκληση πανδημίας.

Η καταγγελία  κατατέθηκε  την 4η Απριλίου από τον πρόεδρο του ICJ και τον πρόεδρο της AIBA, κ. Adish C. Aggarwala. Ισχυρίστηκαν ότι η Κίνα έχει διαπράξει «σοβαρά αδικήματα κατά της ανθρωπότητας σε ολόκληρο τον κόσμο» λόγω της αδράνειας και της αμέλειάς της ενόψει της επιδημίας.

Η καταγγελία ζητούσε από το UNHRC "να εξασφαλίσει και να απαιτήσει" το Πεκίνο να «αποζημιώσει επαρκώς τη διεθνή κοινότητα και τα κράτη μέλη και ιδιαίτερα την Ινδία».

Ο Aggarwala δήλωσε στο ότι η ICJ σκοπεύει επίσης να ασκήσει αγωγή εναντίον της Κίνας στην Ινδία και το Λονδίνο, για να την καταστήσει  υπεύθυνη για τη διάδοση του ιού.

"Η αδράνεια και η ανευθυνότητα της κινεζικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πρώιμης εκδήλωσης του  κορωναϊού οδήγησε άμεσα στην παγκόσμια πανδημία", ανέφερε η καταγγελία.

πηγη

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη