Νέο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας από τους Τούρκους


Η Τουρκία έκοψε το νερό σε 400.000 Σύριους

Μία απίστευτα απάνθρωπη πράξη κατά αμάχων που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού στην ανατολική Συρία, η οποία μάλλον είναι απάντηση στις επιθέσεις που δέχονται οι τουρκικές χερσαίες δυνάμεις στην περιοχή .
Έρχεται δε στη χειρότερη δυνατή στιγμή για τη Βόρεια Συρία, καθώς ο πληθυσμός βρίσκεται πλέον σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω της πανδημίας.
Τώρα δεν έχουν ούτε νερό.
Η Τουρκία δεν παρέχει στους κατοίκους στις περιοχές αυτές τις βασικές ανάγκες. Αντ ‘αυτού, κατηγορούνται για λεηλασίες, απαγωγές και εκβιασμούς. Τους τελευταίους έξι μήνες έγιναν προσπάθειες διακοπής του νερού και σε άλλα μέρη της Συρίας.
Στις 21 Μαρτίου οι κάτοικοι ανέφεραν ότι το νερό είχε κοπεί από το σταθμό Allouk, επηρεάζοντας την ζωή 460.000 ανθρώπων, ενώ ο ΟΗΕ και άλλοι οργανισμοί έχουν καταγράψει τα περιστατικά χωρίς όμως να κάνουν κάτι ουσιαστικό.
Οι άνθρωποι στη Hassakah και τα γειτονικά χωριά, υπό τον έλεγχο των Κούρδων του SDF, δεν έχουν πλέον νερό. Το νερό μεταφέρεται με φορτηγά, αλλά σε μια περίοδο που ο ΠΟΥ συστήνει κοινωνική αποστασιοποίηση, είναι ακόμα δυσκολότερη η κατάσταση.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη