Πειραματικός δορυφόρος θα ανοίξει το διάστημα στην cloud δικτύωση και στις προηγμένες επικοινωνίες, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.


Πειραματικός δορυφόρος που δημιουργήθηκε μόλις σε 9 μήνες και πρόσφατα εκτοξεύτηκε σε τροχιά υπόσχεται να ανοίξει το διάστημα στην cloud δικτύωση και στις προηγμένες επικοινωνίες, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.
«Τα πρώτα στοιχεία του Pony Express 1 σε τροχιά δείχνουν ότι εκτελεί την σημαντική αποστολή του πολύ καλά», ανέφερε ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της Lockheed Martin, Rick Αμπρόζ, σε ανακοίνωση Τύπου, την Πέμπτη.
«Αυτό πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά ραγδαίων, αυτοχρηματοδοτούμενων πειραμάτων, που παρουσιάζουν την ικανότητά μας συστηματικά να επιταχύνουμε την ταχύτητα των πελατών μας για αποστολές, ενώ μειώνουμε το ρίσκο από τις νέες τεχνολογίες».

Ο «έξυπνος» δορυφόρος αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε σε 9 μήνες, ενώ χρηματοδοτήθηκε πλήρως από τη Lockheed Martin

Ο δορυφόρος χρησιμοποιεί τεχνολογίες για επικοινωνίες πλέγματος μεταξύ δορυφόρων και δυνατότητες διαμοιρασμού επεξεργασίας για το χειρισμό δεδομένων από αισθητήρες, καθώς και άλλες τεχνολογικές εξελίξεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τη Lockheed Martin, ο δορυφόρος παρέχει ένα πρώτο παράδειγμα «ραγδαίας “πρωτοτυποποίησης”», όρος που χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει μια πρωτοβουλία του αμυντικού τμήματος για γρήγορη ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων, αντί για τις δεκαετίες που τώρα απαιτούνται από τη γραφειοκρατία του Πενταγώνου.
Ο δορυφόρος αναπτύχθηκε, κατασκευάστηκε και ολοκληρώθηκε σε 9 μήνες, ενώ χρηματοδοτήθηκε πλήρως από τη Lockheed Martin, αναφέρει η ανακοίνωση.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη