Διακρίσεις για τον πρότυπο 'Ηλεκτρονικό Οικολογικό Κήπο Γυμνασίου Κλειτορίας



Από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα παιδιά του Γυμνασίου Κλειτορίας ξεκίνησαν, μεθοδικά και υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Νεκ. Καζάνη να σχεδιάζουν και υλοποιούν την ιδέα της κατασκευής ενός βιολογικού κήπου στην αυλή του σχολείου. Η πρακτική φροντίδα μικρών δέντρων, τύπου Bonsai, σε συνδυασμό με την εκμάθηση και εφαρμογή νέων τεχνολογιών αυτοματισμού και ρομποτικής από μικρούς μαθητές, κέρδισε και τους γονείς που βρέθηκαν καθημερινά δίπλα από τα παιδιά στο απαιτητικό αυτό project.

Πλέον ο πρότυπος 'Ηλεκτρονικός Οικολογικός Κήπος Γυμνασίου Κλειτορίας- Eco Robonsai' λαμβάνει, εκτός από... σάρκα και οστά και διακρίσεις όπως η απόφαση να περάσει στον δεύτερο γύρο αξιολόγησης στον 2ο Πανελλήνιο μαθητικό Διαγωνισμό Ανοικτών Τεχνολογιών
Το πρότζεκτ που ξεχώρισε μεταξύ εκατοντάδων προτάσεων πανελλαδικά, σύμφωνα με τον κ. Καζάνη "προέκυψε και από την ανάγκη να συνδυάσουμε προστασία του Περιβάλλοντος με παραγωγή βιολογικών προϊόντων σεβόμενοι και την παράδοση του τόπου μας".
"Παράλληλα εντρυφούμε στις νέες τεχνολογίες καθώς σκοπός μας είναι το έργο μας να είναι ενεργειακά αυτόνομο, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής σε επίπεδο αυτοματισμών και ρομποτικής για την εξοικονόμηση νερού και ελάχιστη διαφυγή αποβλήτων" συμπληρώνει.

Το έργο θα ολοκληρωθεί με σελίδα στο ίντερνετ που θα ενημερώνει και θα δίνει πληροφορίες για την εξέλιξή του καθώς και μετρήσεις καιρικών συνθηκών και φυσικών μεγεθών της ατμόσφαιρας για το μικρό κλίμα της περιοχής του σχολείου, συνεισφέροντας στην προστασία της φύσης και των ανθρώπων
Η διευθύντρια του σχολείου Φωτεινή Δημακοπούλου ευχήθηκε στους μαθητές δύναμη για την τελική διάκριση και επιτυχία του στόχου τους, επισημαίνοντας ότι "όταν οι εκπαιδευτικοί και μαθητές καταθέτουν την ψυχούλα τους, μόνο θαύματα μπορούμε περιμένουμε".


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη