Ανατροπή στο θρίλερ της Μάνης: Πίστευαν ότι η Χριστίνα σκηνοθέτησε την εξαφάνισή της…


Νέες μαρτυρίες για το θρίλερ στη μεσσηνιακή Μάνη που για μήνες παρέμενε στο σκοτάδι…
Κάποιοι πίστεψαν πως η Χριστίνα Εξαρχουλέα 57 χρόνων, σκηνοθέτησε την εξαφάνιση της, νέες μαρτυρίες όμως φέρνουν την ανατροπή.

Λίγες ώρες πριν επισήμως δηλωθεί αγνοούμενη από το σύζυγο της, είχε προηγηθεί μεταξύ τους ένας έντονος καβγάς.

Η γυναίκα φέρεται να έφυγε από το σπίτι της στη Στούπα και να πήγε με ωτοστόπ σε κοντινό οικισμό. Εκεί όπως επιβεβαιώνεται από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, μίλησε με τον άνδρα της που της ζήτησε να γυρίσει στο σπίτι.

Το μυστήριο περιπλέκεται το μεσημέρι της Τρίτης 24 Οκτωβρίου 2017. Μάρτυρας ισχυρίζεται πως είδε την αγνοούμενη να επιστρέφει γύρω στις δύο στο χωριό και να κατευθύνεται προς το σπίτι της. Υπήρχε καταγεγραμμένο το ντοκουμέντο αυτό, αλλά όταν το ζήτησε η αστυνομία, είχε σβηστεί.
Άλλος μάρτυρας υποστηρίζει πως πήρε με ωτοστόπ μια γυναίκα που έμοιαζε με την Χριστίνα το απόγευμα της ίδιας μέρας, με κατεύθυνση την Καρδαμύλη. Είναι η μόνη μαρτυρία μέχρι σήμερα που την εμφανίζει να απομακρύνθηκε από το χωριό της.

Η Χριστίνα μια μέρα πριν ανοίξει η γη και την καταπιεί, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Καλαμάτας για να πάρει τα αποτελέσματα ιατρικών εξετάσεων για τα οποία ανησυχούσε πολύ. Το τελευταίο διάστημα ήταν εξαντλημένη και είχε αδυνατίσει υπερβολικά.

Στις έρευνες που ακολούθησαν για τον εντοπισμό της Χριστίνας, συμμετείχαν και εθελοντές του Συλλόγου Δυτικής Μάνης «Γαία». Ο διοικητής του Συλλόγου Κώστας Ξυδέας, σε σύνδεση με το «Τούνελ» μέσω Skype, ανέφερε: «Η αστυνομία μας ενημέρωσε την επομένη της εξαφάνισης και για τέσσερις μέρες ψάχναμε εντατικά στην περιοχή, στα γύρω χωριά, ακόμα και στο Γύθειο. 

Ακολουθούσαμε κάθε πληροφορία, ερευνήσαμε μέχρι και πηγάδια, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα».
Όπως είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Χριστίνα Κωνστάντιου, δεν βρέθηκε κάποιο ίχνος της όλους αυτούς τους μήνες που οι εθελοντές χτένιζαν την περιοχή. Οι έρευνες σε νοσοκομεία, ΚΤΕΛ και μοναστήρια, ήταν αρνητικές.

Ο σύζυγος της αγνοούμενης δεν συμμετείχε στην προσπάθεια αυτή. Λίγες εβδομάδες μετά την εξαφάνιση, έφυγε από τη Στούπα και μετοίκησε στη Νέα Υόρκη όπου μένει, χωρίς να έχει επαφές με κανέναν από τους συγγενείς της.

Η αδελφή: Από εδώ χάθηκε η Χριστίνα μετά τον καβγά…

Αποφασισμένη να φωτίσει το σκοτάδι που κατάπιε την αδελφή της είναι η Αντωνία Εξαρχουλέα.
Εδώ και μήνες η ίδια και οι αδελφές της, ζουν με την αγωνία αν η Χριστίνα είναι καλά ή της έχει συμβεί κάτι κακό.

«Είναι μια καλή κοπέλα που δεν απέκτησε παιδιά. Εδώ και δέκα χρόνια που παντρεύτηκε απομακρύνθηκε από τους δικούς της ανθρώπους. Ακόμη κι αν αντιμετώπιζε προβλήματα με το σύζυγο της, δεν μιλούσε γι αυτά. Τον υποστήριζε μέχρι θανάτου», είπε χαρακτηριστικά.

Για το χαμό της ενημερώθηκε το βράδυ της ίδιας μέρας από τον ξάδελφο τους και γείτονα της Χριστίνας και όχι από τον σύζυγο της. Όταν τον ρώτησε τι μπορεί να της συνέβη, εκείνος δεν της απάντησε ποτέ.

«Μόνο η αδελφή μου εργαζόταν , κυρίως σε εποχικές δουλειές. Ο σύζυγος της ήταν άνεργος για χρόνια. Το σπίτι που έμεναν της ανήκει, αλλά δεν το συντηρούσε και μοιάζει εγκαταλειμμένο. Πλέον τα κλειδιά είναι στην κατοχή μου», ανέφερε.

«Προσωπικά δεν πιστεύω πως ο σύζυγος ανησύχησε ιδιαίτερα που χάθηκε. Βρήκαμε τα πράγματα της σε κούτες αλλά δεν μπορώ να ξέρω πως τα είχε αφήσει η ίδια πριν χαθεί. Δεν έχω ιδέα», είπε χαρακτηριστικά.

Μαζί με τον ρεπόρτερ του «Τούνελ» μπήκαν μέσα στο σπίτι που ζούσε η Χριστίνα με τον άνδρα της. Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Απόλυτη εγκατάλειψη στο χώρο, που η αστυνομία δεν ερεύνησε ποτέ.
«Το κινητό τηλέφωνο της αδελφής μου δεν βρέθηκε, ο φορτιστής της ήταν εδώ. Στο σπίτι ήταν το βιβλιάριο ασθενείας αλλά όχι η ταυτότητα της. Ο σύζυγος της δήλωσε στην αστυνομία πως η Χριστίνα πήρε μαζί της το κινητό της», τόνισε.

Ανέφερε ακόμη πως όταν χάθηκε η αδελφή της υπήρχαν λιγοστοί τουρίστες στην περιοχή και πως μόνο ο ξάδελφος τους άκουσε τον καυγά του ζευγαριού.

Μάρτυρας την είδε να επιστρέφει σπίτι της…

Ο εξάδελφος και γείτονας της Χριστίνας με τον οποίο διατηρούσαν άριστες σχέσεις, μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ» για την ημέρα της εξαφάνισης.

Τα σπίτια τους βρίσκονται δίπλα- δίπλα και εκείνο το μεσημέρι ακούστηκαν δυνατές φωνές. Βγήκε έξω ανήσυχος να δει τι συμβαίνει. Η ξαδέλφη του βρισκόταν κάτω στην αυλή και ο σύζυγος της στην σκάλα του πάνω ορόφου. Καβγάδιζαν έντονα και με νεύρα. Η γυναίκα του φώναζε : «Εγώ θα φύγω ή εσύ;».

Ο ξάδελφος δεν αντέδρασε, έφυγε διακριτικά και μόλις επέστρεψε η Χριστίνα δεν ήταν πια εκεί.

Την επόμενη μέρα που έγινε γνωστή η εξαφάνιση της, έμαθε πως η αγνοούμενη όταν έφυγε από το σπίτι της μετά τη λογομαχία, πήγε σε κοντινό σούπερ μάρκετ και έκανε ωτοστόπ για να φύγει από το χωριό, προς Καλαμάτα.

Είπε στο «Τούνελ» ότι οι τσακωμοί ήταν συχνό φαινόμενο ανάμεσα στο ζευγάρι και από το καλοκαίρι και μετά, είχαν γίνει ακόμα πιο έντονοι.

«Αυτός δεν είχε ησυχάσει καθόλου. Δεν έβγαινε από το σπίτι και την έστελνε να ψωνίζει τα τσιγάρα και τις μπύρες του», ανέφερε.

Άλλη μάρτυρας είπε στο «Τούνελ» πως στη μία και μισή το μεσημέρι της μέρας που εξαφανίστηκε, την είδε να μιλάει έντονα στο κινητό της τηλέφωνο από ένα χωριό περίπου είκοσι χιλιόμετρα μακριά από τη Στούπα, προς Καλαμάτα.


Πηγή: anikolouli.gr

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη