Το κίνημα Survivor και το φαινόμενο Ντάνος


Το κίνημα Survivor ήρθε για να μείνει και βρήκε το πιο κατάλληλο εκφραστή του, τον Ντάνο του τηλεοπτικού Survivor, κατά κόσμον Γιώργο Αγγελόπουλο. Ένα κίνημα που ξεκίνησε ως ένα πολύ ενδιαφέρον reality show αλλά μετεξελίχτηκε σε πολιτική έκφραση εκατομμυρίων ανθρώπων αφού ήρθε στο κατάλληλο timing. Ήρθε ακριβώς τη στιγμή που τα 2/3 των Ελλήνων ζουν το δικό τους survivor, μέσα σε ένα βαρύ οικονομικό κλίμα, σε ένα ομιχλώδες μνημονιακό τοπίο γεμάτο φοροπαγίδες και ανεργία. Στην πιο άγρια εποχή λιτότητας μετά από αυτή των παγκοσμίων πολέμων και της Γερμανικής Κατοχής.

Οι Έλληνες είδαν την ευκαιρία που τους πρόσφερε ο Τούρκος παραγωγός Acun με τον ΣΚΑΙ και την άδραξαν με το παραπάνω. Τους δόθηκε η ευκαιρία να αντιδράσουν γυρνώντας την πλάτη στους πολιτικούς και με τη δύναμη της ψήφου τους να καθορίσουν την έκβαση του παιχνιδιού, αναδεικνύοντας τον απόλυτο εκφραστή αυτής της πολιτικής κίνησης, που δεν ήταν άλλος από το παιδί της διπλανής πόρτας, τον Ντάνο. Ο Ντάνος όμως δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Είναι ο νέος, που όμως είναι ο αγωνιστής, ο πεισματάρης που στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις με τη βοήθεια του Θεού και όχι φλώρος του Αμερικανικού Κολλεγίου ή το παιδί των πλουσίων που τα βρήκε όλα έτοιμα. Είναι ο σκληραγωγημένος νέος τη επαρχίας, ο αθλητής που εμφορείται από ανδρεία, ντομπροσύνη, τιμιότητα,  πίστη, ομαδικότητα και ζήλο για την επίτευξη του σκοπού, που δεν είναι άλλος από την τελική επικράτηση και τον τίτλο του νικητή. Ο Ντάνος είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα, μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία που αποπνέει τη σιγουριά του νικητή. Είναι αυτός που μπορεί να εμπνεύσει την ομάδα του, τους συναγωνιστές του. Είναι γεννημένος για αρχηγός!!!

Τώρα αυτό που μένει είναι να βρει αυτό το νέο κίνημα την κομματική του υπόσταση ως ανεξάρτητο πολιτικό κόμμα, εκτοπίζοντας όλα τα μικρά κόμματα τα οποία κυμαίνονται από 3% έως 7%, αφού τα τελευταία 7 χρόνια των μνημονίων όχι μόνο δεν πρόσφεραν τίποτα, αλλά έγιναν κατά καιρούς το δεκανίκι των 2 μεγάλων  συστημικών κομμάτων που εναλλάσσονται στην εξουσία τα τελευταία 40 χρόνια. Είναι η στιγμή που πρέπει όλος αυτός ο κόσμος που νιώθει οργή και αγανάκτηση από το υπάρχον σύστημα εξουσίας, που νιώθει παραγκωνισμένος και απομονωμένος από το πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι, να κάνει την υπέρβαση και να απομονώσει τις μερικές χιλιάδες οικογένειες πλουσίων που νέμονται τον πλούτο της Ελλάδας και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του αποκαθιστώντας την δικαιοσύνη και την αξιοκρατία σ' αυτόν τον τόπο.

Απέδειξαν οι Έλληνες ότι διαπνέονται από δικαιοσύνη και αξιοκρατία, όταν τους δοθεί πραγματικά ο λόγος. Όταν πραγματικά ακολουθούνται δημοκρατικές διαδικασίες και τα αποτελέσματά τους γίνονται σεβαστά από όλους τους συμμετέχοντες. Γι αυτό και επέλεξαν τον Γιώργο Αγγελόπουλο ως τον πιο άξιο αθλητή με αγωνιστικό φρόνημα και ήθος. Ταυτίστηκαν με τον ήρωα Ντάνο που αν και ένιωθε παραγκωνισμένος από τους συμπαίκτες του, δεν πτοήθηκε ούτε στιγμή, διατήρησε το ήθος του  και τα έδωσε όλα μέχρι τελικής πτώσεως, προς όφελος της ομάδας του αλλά ορμώμενος και από προσωπική φιλοδοξία που είναι απολύτως θεμιτή.  Τώρα που ανέδειξαν τον δικό τους ήρωα είναι έτοιμοι να τον ακολουθήσουν και σε κάθε πολιτική του κίνηση.

ΥΓ: Ο Γιώργος Αγγελόπουλος κατάφερε να αφυπνίσει εκατομμύρια Ελλήνων και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Τώρα είναι η ώρα να ηγηθεί του μεγάλου κινήματος και να κάνει την ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό. Ο κόσμος έχει ανάγκη από καθαρούς ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν και να δοξαστούν. Πρέπει να νιώθει υπερήφανος, γιατί εξαιτίας του ήρθαν στο προσκήνιο αρχαίες ελληνικές αξίες που είχαν σχεδόν ξεχαστεί.



1 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

  1. Χρειαζόμασταν ενα τετοιο πρότυπο. Αρκετά μας κατέβασαν το επίπεδο,Καρανίκες και Πολάκηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη