Τσίπρας και Καμένος δίνουν τη χαριστική βολή και τελειώνουν την ελληνική οικογένεια!!!


ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ «ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ» – ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΕΚΘΕΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
Έναν απίστευτο Γολγοθά καλούνται να περάσουν φέτος χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα, που αν και ικανοποιούν όλα τα κριτήρια για να πάρουν το πολυπόθητο voucher που ισοδυναμεί με μια θέση σε δημοτικό ή ιδιωτικό παιδικό σταθμό, θα δουν τα παιδιά τους να μένουν έξω από αυτούς και μάλιστα σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες.

Η είδηση έγινε γνωστή το απόγευμα της Τετάρτης (06/07/2017) όταν η Ελληνική Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για τη δράση «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής 2017-2018» και συγκεκριμένα για τον αριθμό των ατόμων που αποκτούν το voucher.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ, έγιναν συνολικά 147.773 αιτήσεις για εισαγωγή στους παιδικούς σταθμούς. Ωστόσο, το voucher κατάφεραν να εξασφαλίσουν μόλις 92.231 παιδιά, γεγονός που συνεπάγεται 55.542 θα παραμείνουν εκτός παιδικών σταθμών παρά το γεγονός ότι οι οικογένειές τους πληρούσαν όλα τα κριτήρια.

Όπως γίνεται άμεσα κατανοητό, η κατάσταση αυτή έρχεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ελληνική οικογένεια, που πλέον είτε θα αναγκαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να ψάξει για κάποιον ιδιωτικό παιδικό σταθμό, είτε να εγκαταλείψει πλήρως το κεφάλαιο «παιδικός σταθμός», με ό,τι αυτό συνεπάγεται ιδιαίτερα σε γονείς, οι οποίοι εργάζονται!
Για πολλοστή φορά, οι υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο διατυμπάνιζε την προστασία των οικογενειών από το βήμα του πρώτου συνεδρίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, μένουν στα «χαρτιά».

Έλεγε τότε ο πρωθυπουργός με έμφαση: «Σε λίγο καιρό θα επιδοτείται όχι μόνο το τρίτο, αλλά και το πρώτο και το δεύτερο παιδί. Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε δεκάδες, εκατοντάδες παιδικούς σταθμούς. Κανένα νέο ζευγάρι δεν θα χρειάζεται να πληρώνει παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά άνω των 3 ετών».
Για ακόμη μία φορά η ίδια επωδός: Λόγια, λόγια, λόγια!

Εξίσου, έκθετη, ωστόσο, είναι και η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, καθώς και η ίδια τον Απρίλιο, αν και είχε εξαγγείλει πως έρχεται… οργασμός δημιουργίας νέων παιδικών σταθμών σε όλη την ελληνική επικράτεια, είχε παραπέμψει το θέμα για τις δωρεάν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά στις καλένδες και συγκεκριμένα για το 2018, με τα περιβόητα αντίμετρα.

Η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται πλέον, έρχεται να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τη ζωή των οικογενειών που ζουν στην Ελλάδα, ενώ ο τραγελαφικός τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το όλο ζήτημα καταδεικνύει έλλειψη σοβαρότητας απέναντι σε ένα μείζον κοινωνικό θέμα.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη