Στην αγορά του γύρου μπαίνει η Creta Farms



Έτοιμη να μπει στην αγορά του γύρου, είναι η εταιρεία τροφίμων Creta Farms, καθώς πρόκειται για έναν τομέα με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. 
Σήμερα το 90% του κρέατος που χρησιμοποιείται ως γύρος για τα σουβλάκια δεν είναι ελληνικό καθώς προέρχερται κυρίως από την Ολλανδία και αυτό είναι το σημείο που θέλει να εκμεταλλευτεί η κρητική αλλαντοβιομηχανία, καθώς θεωρεί ότι Ελληνες καταναλωτές προτιμούν το ελληνικό κρέας και μάλιστα όταν αυτό εκτρέφεται από τον μεγαλύτερο παραγωγό χοιρινού κρέατος στην χώρα.  
Αυτή τη στιγμή κυρίαρχη εταιρεία στην αγορά γύρου είναι η Μέγα Γύρος η οποία και γιγαντώθηκε εν μέσω κρίσης καθώς η καταναλωτική νοοτροπία των πολιτών άλλαξε και προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα, με αποτέλεσμα το σουβλάκι να γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη. 
AdTech Ad
Αυτές τις προοπτικές θέλει να εκμεταλλευτεί η Creta Farms η οποία μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να βγάλει στην αγορά ελληνικό γύρο προερχόμενο από ελληνικά κρέατα ειδικής εκτροφής. 
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Creta Farms παρουσίασε στο κοινό μία ακόμα νέα καινοτομία  – το «Χοιρινό κρέας Εν Ελλάδι ειδικής εκτροφής. Μετά από εργαστηριακές μελέτες 4 ετών με ελληνικό πανεπιστήμιο, αναπτύχθηκε χοιρινό κρέας της CRETA FARMS που παράγεται στην Ελλάδα με τις καταλληλότερες κλιματολογικές συνθήκες.  Οι συγκεκριμένοι χοίροι εκτρέφονται με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 100% φυτικές τροφές, πλούσιες σε Ω3 και φυσικά αντιοξειδωτικά, όπως χαρούπι, κρητικά βότανα και εσπεριδοειδή. Όλα αυτά τα πολύτιμα συστατικά δημιουργούν μια παραδοσιακή εκτροφή, που βελτιώνει όχι μόνο την υγεία του ζώου, αλλά και τα διατροφικά χαρακτηριστικά του κρέατος
Οι πρώτοι μήνες του 2017, βρίσκουν την CRETA FARMS να κάνει την είσοδο της στην αγορά των Βαλκανίων. Σημαντικές συμφωνίες με τοπικούς συνεργάτες  σε Ρουμανία, Βουλγαρία, FYROM και Σερβία που θα ενισχύσουν την εταιρία και θα τις δώσουν προοπτικές εξελίξεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο του 2016 συνάφθηκε στρατηγική συμμαχία με σημαντικό συνεργάτη – παραγωγό στην αγορά αλλαντικών της Ισπανίας. Η συμφωνία αυτή στηρίζεται στην εφαρμογή του ήδη δοκιμασμένου και επιτυχημένου στην αγορά της Αυστραλίας,  «Licensing Agreement». Με την Creta Farms, ως την πρώτη Ελληνική εταιρία που εξήγαγε τεχνογνωσία στον κλάδο του τροφίμου, η συμφωνία αυτή αφορά σε συνεργασία πενταετούς διάρκειας και δικαίωμα ανανέωσης. Η συνεργασία αφορά τόσο στην τοπική παραγωγή όσο και στη διανομή και διάθεση της σειράς προϊόντων «OLIVING» στην αγορά της Ισπανίας.

Σύμφωνα με την διοίκηση της Creta Farms στην εγχώρια αγορά αλλαντικών παρατηρήθηκε πτώση 9,9% (πηγή: IRI). Η CRETA FARMS κατάφερε να επιδείξει καλύτερη απόδοση μέσω ανάπτυξης σε λοιπά κανάλια διανομής (HORECA) καθώς και ενίσχυση της παρουσίας της σε αλυσίδες retail μεσαίου μεγέθους. Η Creta Farms παραμένει σε ηγετική θέση στον εγχώριο κλάδο αλλαντικών αυξάνοντας συνεχώς τα σημεία πώλησης των προϊόντων της ενώ παράλληλα εμπλουτίζει την ποικιλία της με νέα καινοτόμα προϊόντα.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη