Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των σεξουαλικών επιθέσεων στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα

Αυτοί είναι οι σύντροφοι του Τσίπρα και του Παπά

ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΗ ΦΡΑΝΚΛΙΝ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Στην αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ζωντάνεψαν οι σκηνές σεξουαλικών επιθέσεων που δέχτηκαν τρεις Ελληνίδες υπάλληλοι στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα στο διάστημα 2012-2013 από τον τότε πρέσβη Φράνκλιν Γκονζάλες.

Μετά από τις καταγγελίες που έκαναν τότε οι εργαζόμενες, έπειτα από λίγους μήνες απολύθηκαν από τον διάδοχο του Γκονζάλες, τον σημερινό πρέσβη της Βενεζουέλας, Φαρίντ Φερνάντεζ.
«Θέλουμε να δικαιωθούμε. Απολυθήκαμε άδικα. Δεν απολυθήκαμε επειδή δεν ήμασταν καλές στη δουλειά μας όλα αυτά τα χρόνια ή για κάποιο δικό μας λάθος. Μας απέλυσαν για να μας εκδικηθούν μετά τον σάλο που ξέσπασε από τις καταγγελίες μας σε βάρος του πρεσβευτή που μας παρενοχλούσε σεξουαλικά», ανέφερε στο δικαστήριο η μία από τις τρεις απολυμένες.

Ο εφιάλτης για τις γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012, όταν έφτασε στη χώρα μας ο τότε πρέσβης Φράνκλιν Γκονζάλες.

Ο τελευταίος τις παρενοχλούσε σεξουαλικά για αρκετούς μήνες, ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες αποπειράθηκε να βιάσει μία από αυτές. Στην απόγνωσή τους οι Ελληνίδες υπάλληλοι έστειλαν επιστολές στον τότε ηγέτη της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, ζητώντας του να παρέμβει, και στις οποίες περιέγραφαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες των επιθέσεων που δεχόντουσαν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν σε μία από τις επιστολές: «Πάντα όταν μπαίνω στο γραφείο του με θέλει δίπλα του, πάντα μου φιλάει τα μάγουλα και μου χαϊδεύει τα οπίσθια και την πλάτη. Μία ημέρα που είχαν έρθει στην πρεσβεία μαθητές για επίσκεψη, εκείνος κατά τη διάρκεια της συνάντησης με χάϊδευε κάτω από το τραπέζι, χωρίς να σταματά. Δεν μπορούσαν να αντιδράσω βίαια μπροστά στους μαθητές. Όταν αργότερα αντέδρασα μου είπε ότι εάν ήθελε μπορούσε να έχει 5 Κινέζους να δουλεύουν στη θέση μας στην πρεσβεία».

Σε άλλη επιστολή, η δεύτερη Ελληνίδα υπάλληλος περιγράφει όσα έζησε στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του πρέσβη καθώς το κτήριο είναι και πρεσβευτική κατοικία: «Επιστρέφοντας το μεσημέρι με κάλεσε να πάω στην κρεβατοκάμαρα. Ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω επιδεικνύοντάς μου την σωματική του ρώμη. Μου ζήτησε να του κάνω μασάζ και επειδή αυτό υπερβαίνει τα καθήκοντά μου, αρνήθηκα. Δεν πτοήθηκε και με διέταξε να τον φιλήσω τραβώντας με βίαια από τα χέρια. Προσπάθησα να ξεφύγω φωνάζοντας δυνατά. Μετά από αυτό το γεγονός με κανέναν τρόπο δεν ήθελα να μένω μόνη μαζί του στο χώρο της πρεσβευτικής κατοικίας».

Στα τεκταινόμενα στην πρεσβεία είχε παρέμβει τότε και ο κ. Αλέξης Τσίπρας με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης έστειλε εμπιστευτική επιστολή στον τότε ηγέτη της Λατινοαμερικάνικης χώρας Νίκολας Μαδούρο, με την οποία του ζητούσε να απομακρύνει σιωπηρά τον πρεσβευτή, διότι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδος, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Βενεζουέλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τρεις υπάλληλοι της πρεσβείας έχουν υποβάλλει ξεχωριστές αγωγές για να προσβάλλουν την απόλυσή τους ως άκυρη και καταχρηστική. Η πρώτη από αυτές συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Μονομελές Πρωτοδικείο. Η παθούσα διεκδικεί 4.000 ευρώ από απλήρωτες υπερωρίες καθώς και 40.000 ευρώ αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το επόμενο διάστημα ενώ τον Οκτώβριο θα εκδικαστούν οι προσφυγές των άλλων δύο θυμάτων του πρέσβη.

ΥΓ: Αυτά κάνουν οι άχρηστοι σταλινικοί!!!



Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη