Τα (ξανα)βρήκαν Ιβάν – «Τίγρης» (στις θέσεις για την ΕΠΟ…)


Στο ποδόσφαιρο οι διενέξεις, οι φιλίες και οι επανασυνδέσεις είναι κάτι το συνηθισμένο. Αυτό, βεβαίως, αφορά τους παράγοντες, και μόνο αυτούς.
Η «Α» με πολλά σχετικά ρεπορτάζ είχε με γλαφυρότητα προβεί σε αποκαλύψεις για το… βαρομετρικό –χαμηλό ή υψηλό– στις σχέσεις των ιδιοκτητών των τεσσάρων ομάδων. Μάλιστα, στις 14 Απριλίου στο φύλλο 778, είχε ρεπορτάζ με τίτλο «Ρήξεις, συμμαχίες και (λυκο)φιλίες (μέχρι το πρώτο πέναλτι…).
Σήμερα, ένα μήνα μετά, οι ισορροπίες έχουν αλλάξει δραματικά. Μπορεί να μην σημειώθηκε κανένα πέναλτι, είχαμε όμως διαιτησίες που τραυμάτισαν θανάσιμα τις σχέσεις (περίπτωση Κύζα) και γκολ οφ-σάιντ (τελικός), που έφεραν στο όριο τους οπαδούς ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που αναμετρήθηκαν στο… ξύλο πριν και κατά τη διάρκεια του τελικού.
Το κοινό συμφέρον όμως, όπως είναι γνωστό, ενώνει. Επίσης, το γνωμικό του θυμόσοφου λαού «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» στο ποδόσφαιρο βρίσκει την πλήρη επαλήθευσή του.
Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο, για το κοινό συμφέρον.
Όπως είχαμε γράψει, οι εκλογές τής ΕΟΕ, όπου οΒαγγέληςΓραμμένος θα ψήφιζε τον Ισίδωρο Κούβελο, αλλά λόγω κυβερνητικών παρεμβάσεων στον Ιβάν, άλλαξε… λιμάνι και ψήφισε τον Σπύρο Καπράλο, και βεβαίως η βελτίωση των σχέσεων του Ιβάν Σαββίδη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν οι αιτίες που ο «Ρώσος» και ο «Τίγρης» έσπασαν τις σχέσεις τους με ανταλλαγές κοσμητικών επιθέτων σε ποντιακή και… γαλλική γλώσσα. Το περιστατικό συνέβη τον Γενάρη του 2017.
Έκτοτε ξαναμίλησαν πριν από τον τελικό, όπου συνέφαγαν στην Πορταριά, μαζί με τον «εκπρόσωπο» της κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο, πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Γιάννη Δρόσο. Ήρθαν όμως τα γεγονότα του τελικού, που εκτός από το οφ-σάινττου επόπτηΚαλφόγλου, οι διαπιστευμένοι παράγοντες της ΑΕΚ, στα επίσημα έφαγαν το ξύλο της αρκούδας από μια ομάδα εύσωμων διαπιστευμένων από την πλευρά του ΠΑΟΚ.
Στη συνέχεια, ο Δημ. Μελισσανίδης έκανε λόγο για στημένο επόπτη και για ένα διάστημα είχε πιει το αμίλητο νερό. Πολλοί υπέθεσαν ότι θα υπήρχε νέα ένταση στις σχέσεις του με τον Ιβάν.Αλλά, όπως φαίνεται, τελικά επικράτησαν η… ποδοσφαιρική λογική και το κοινό συμφέρον. Πολύ απλά, εν όψει εκλογών, που ο Σαββίδης πιέζει να γίνουν εδώ και τώρα, ο Δημ. Μελισσανίδης έπρεπε να τοποθετηθεί.
Στις καλές εποχές είχε στηρίξει δημόσια τον Βαγγέλη Γραμμένο, ενώ η «κόντρα» του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη καλά κρατεί. Αν λάβουμε υπ’ όψιν και τη φανερή  στήριξη της κυβέρνησης στον Ιβάν Σαββίδη –μόνο λουλούδια δεν του στέλνουν κάθε φορά που επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη– αλλά και την αναγκαιότητα της κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς», που ως γνωστόν περνάει μέσα από τα γρανάζια του κράτους, ήταν ζήτημα χρόνου ο «Τίγρης» να ξεχάσει το πισωγύρισμα του Ιβάν και να διαλέξει στρατόπεδο.
Βέβαια, επειδή το IQ του βαθμολογείται με εξαιρετικά υψηλούς αριθμούς, φρόντισε η συμφωνία του με τον Γραμμένονα έχει δυναμική για την ΑΕΚ την επομένη των εκλογών. Άλλωστε, σήμερα οι επαφές Ιβάν και «Τίγρη» γίνονται μέσω αντιπροσώπων, όπως ο Βαγγέλης Γραμμένος που ως πρόεδρος δικαιολογημένα έρχεται σε επαφή με τους ψηφοφόρους και τους αρχηγούς των παρατάξεων.
Έτσι, η συμφωνία για την επιλογή των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ έχει κλείσει, με πρόσωπα κοινής επιλογής Ιβάν και «Τίγρη». Ακόμη, έχει κλείσει και η θέση του προέδρου της ΚΕΔ, ο οποίος ως νησιώτης θα γνωρίσει καλύτερα την Αθήνα, αφού τις μισές ημέρες της εβδομάδας θα βρίσκεται στο πάρκο Γουδή για θέματα διαιτησίας. Με όλα τα προαναφερόμενα, το Σάββατο 20 Μαΐου, στον Βόλο θα γίνει «μάζωξη» των Ενώσεων που πρόσκεινται στους Σαββίδη – Μελισσανίδη και ο αριθμός τους εκτιμάται ότι θα φτάσει τις 37 περίπου, κάτι που σημαίνει ότι αν γίνουν εκλογές τώρα ο Βαγγέλης Γραμμένος θα εκλεγεί χωρίς αντίπαλο.
Βέβαια, μπορεί οι συνεννοήσεις και επιλογές να γίνονται χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή της FIFA(μέσα και η UEFA), σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών. Με μια προσεκτική ματιά στις ανακοινώσεις του Γ. Βασιλειάδη από τη Ζυρίχη στο ραντεβού του με τον Ινφαντίνοθα προσέξει κάποιος καχύποπτος –σαν και μένα– ότι παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή Εξομάλυνσης έπρεπε να έχει προκηρύξει εκλογές μέχρι τις 31 Μαΐου, τίποτα σχετικό με το θέμα εκλογών δεν αναφέρεται στα δελτία Τύπου.
Πράγμα που σημαίνει ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν μέσα στον Ιούλιο ή τον Δεκέμβριο ή τον επόμενο Ιούλιο…

«Ο εχθρός του εχθρού μου…»

Όσον αφορά το γνωμικό που αναφέραμε στην αρχή του ρεπορτάζ, περί φίλων και εχθρών, αυτό έχει την πλήρη επαλήθευσή του στις σχέσεις Βαγγέλη Μαρινάκη – Γιάννη Αλαφούζου. Με κοινό –πλέον– αντίπαλο τον Ιβάν Σαββίδη, χωρίς να έχουν γίνει φίλοι, έχουν πάψει να επιτίθενται ο ένας στον άλλον. Και με δεδομένη την επικοινωνιακή δύναμη που και οι δύο διαθέτουν, το επόμενο πρωτάθλημα θα έχει ένας τελείως διαφορετικό χρώμα. Το ίδιο και τα σχετικά δελτία στην TV, στη «Δίκη» του Κυριάκου,καιστα πρωτοσέλιδα των «Παραπολιτικών» και του «Γαύρου».
«Άπλυτα» θα βγουν στη φόρα, ο Βαρούχας θα πάρει αύξηση γιατί θα έχει πολλή δουλειά, το ίδιο και ο Κυριάκος Κυριάκος με τις ανακοινώσεις του ΠΑΟΚ, που μετέπειτα θα αναλύουν διεξοδικά τοSDNAκαι το forza. Γενικά, θα είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα, όπως έλεγε και ο μακαρίτης Ντίνος Ηλιόπουλος


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη