Συμβουλές προς τους άχρηστους και προκλητικότατους πολιτικούς


Το Χαμόγελο της Χλεύης


Δεν είναι καινούργια αυτά τα χαμόγελα γεμάτα αυταρέσκεια, τα αναδίδοντα ψεύτικη αυτοπεποίθηση που κατακλύζουν τις οθόνες μας μετά από κάθε διαπραγμάτευση. Τα έχουμε ξαναδεί σ’ αυτήν την 7ετία.
Θα ήταν άδικο να κατηγορήσουμε μόνο τους τωρινούς, καθώς και οι προηγούμενοι εφάρμοζαν την ίδια λαθεμένη επικοινωνιακή πολιτική, να προβάλουν το προσωπείο της επιτυχίας πάντοτε λίγο πριν σκάσει ο λογαριασμός.
Ούτε έχουμε αυταπάτες και ξέρουμε ότι παίζεται ένα μεγάλο παιχνίδι με τον χρόνο, στον οποίον καί η σημερινή αλλά καί οι προηγούμενες κυβερνήσεις πόνταραν πάντοτε, ώστε να καταφέρουν να παραμείνουν στην εξουσία, έχοντας υπογράψει κάτι που να είναι εύπεπτο. Κάτι που να καταπίνεται έστω με άφθονη ενυδάτωση.
Κάποιος, όμως, τους συμβουλεύει λάθος.
Λες και θέλει το κακό τους ενώ υποτίθεται ότι είναι από τους εξ απορρήτων ευφυείς που χαράζουν στρατηγική στο εκάστοτε κόμμα που κυβερνά.
Κάποιος σα να μην τους λέει πως κάθε τέτοιο χαμόγελο σπέρνει το μίσος στην καρδιά αυτού που υποφέρει. Γιατί … άντε και τα υπόκεισαι όλα βλέποντας το αδιέξοδο. Το να σου σπάνε και χαμόγελα όμως ευμάρειας, αυταρέσκειας και αυτοπεποίθησης την ώρα που ξέμεινες καί από κέρματα είναι ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ.
Φιλική συμβουλή: καλύτερα να είστε σκυθρωποί και προβληματισμένοι. Να δείχνετε ότι συμπάσχετε και ότι δεν καμαρώνετε.
Καλύτερα να παρουσιάζετε μια περίσκεψη τρόπον τινά και μια θλίψη – κι ας μην το εννοείτε … δεν πειράζει. Αλλά όχι χαμόγελα που χλευάζουν την κατάντια μας και απειλούν σα δόντια καρχαρία τις τσέπες μας και τη χαμένη μας προοπτική.
Πόσοι απέμειναν αισιόδοξοι στη χώρα, που να εκλαμβάνουν τη λαμπερή οδοντοστοιχία ως εγγύηση μιας καλύτερης μέρας άραγε;
Οι περισσότεροι βλέπουν το χαμόγελο του καρχαρία πριν τη δαγκωματιά κάθε φορά που ποζάρετε αποκομμένοι από την πραγματικότητα των χαρατσιών.
Κι αν είναι η Ελλάδα να γίνει το κολαστήριο των αδυνάμων που δεν έφυγαν γι’ αλλού, τουλάχιστον δείξτε λίγη συμπόνια κι ας μην το εννοείτε … το ξαναλέω. Έτσι … για να μην εκνευριζόμαστε όταν κάθε φορά λίγες ημέρες μετά βγαίνουν στη φόρα τα συμφωνηθέντα.
Εφόσον αποδεχθήκαμε την ήττα μας και την υποτιθέμενη τέχνη του εφικτού, τουλάχιστον μη μας αναγκάζετε να χαρούμε κιόλας με το ζόρι = αυτό είναι ανέφικτο και ΑΡΑ όχι πολιτική.
Κάποιος σας συμβουλεύει λάθος είναι σίγουρο και είναι πολλοί οι «στραβωμένοι» που δεν κατανοούν την ευθυμία σας.
Μη μας κάνετε να πιστέψουμε ότι τα φώτα της δημοσιότητας είναι πιο σημαντικά από την τραγικότητα των μέτρων που αποδέχεστε.
Είναι ωραίο … δε λέω … να είσαι στο επίκεντρο. Να είσαι ο Κάποιος, το Όνομα που μιλάει με τους Μεγάλους. Που ξέρει τι γίνεται από μέσα. Να είσαι ο σταρ, έστω ο εφήμερος…
Δύσκολο να συγκρατήσεις τη χαρά σου που οι παλιοί φίλοι και γνωστοί σε βλέπουν στο γυαλί με εξουσίες. Εντάξει είναι ανθρώπινο αυτό, όλοι τα έχουμε σκεφτεί…
Μη χαμογελάτε όμως, γιατί είναι χλευασμός στα ζόρια τα δικά μας που δε θα γίνουν πιο γλυκά με την παραμυθία της απαστράπτουσας αισιοδοξίας.
Εμείς ξέρουμε πότε θα γίνουμε αισιόδοξοι. Αφήστε το να το χαρούμε - ΟΤΕ και ΑΝ πρέπει…


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη