Πως ο λεβέντης Γιάννης Γλέζος, ξεφτιλίζει τον υποτακτικό του συστήματος, Θάνο Μικρούτσικο


Σκληρή απάντηση στην ανοιχτή επιστολή τού Θάνου Μικρούτσικου έδωσε ο συνθέτης Γιάννης Γλέζος, πρώην μέλος της ΑΕΠΙ και νυν πρόεδρος της Αυτοδιαχείρισης και της ΕΜΣΕ.
Ο Θάνος Μικρούτσικος στην επιστολή του, με αφορμή τις εξελίξεις στο χώρο της μουσικής και την υπόθεση της ΑΕΠΙ, ανέφερε πως το ελληνικό τραγούδι για πρώτη φορά κινδυνεύει να πεθάνει. «Η συνέχεια του τραγουδιού μας είναι συνυφασμένη με τη συνέχεια του μηχανισμού της απόδοσης δικαιωμάτων. Όσοι συνειδητά ή ασυνείδητα σε κάθε δημόσια παρέμβασή τους δηλητηριάζουν το κλίμα και οδηγούν τους χρήστες σε άρνηση πληρωμής των δικαιωμάτων, έχουν ιστορική ευθύνη, καθότι ο θάνατος του ελληνικού τραγουδιού βρίσκεται προ των πυλών. Ας μας πουν πώς θα συσταθεί άμεσα άλλος φορέας; Πότε θα ξαναεισπράξει δικαιώματα; Η κοινή λογική και η γνώση του αντικειμένου μας λέει ότι απαιτούνται τουλάχιστον 5 χρόνια γι’ αυτό. Και στο μεταξύ θα υπάρχει η απόλυτη ανεργία στον κλάδο μας αλλά και στους κλάδους που συνδέονται καθοριστικά μαζί μας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Θάνος Μικρούτσικος.





Απαντώντας ο Γιάννης Γλέζος κάνει λόγο για επιστολή «μνημείο συσκότισης, παραπλάνησης και εκφοβισμού». «Μνημείο υπέρ τής πεσούσης ΑΕΠΙ που ενώ χαροπαλεύει όλο βρίσκει και επιστρατεύει κάποια τελευταία παλληκάρια (ένας-δυο της απόμειναν ακόμη) για να την σώσουν, δίνοντας της το τελευταίο φιλί ζωής, ενώ ταυτόχρονα με αυτό το φιλί μολύνονται με τους ιούς της (αν και κάποιοι έχουν πάθει ανοσία από τον πολύχρονο και επικερδή συγχρωτισμό μαζί της)», σημειώνει και χαρακτηρίζει τον συνθέτη «Μαέστρο της Κινδυνολογίας».
Αναλυτικά η επιστολή απάντηση του Γιάννη Γλέζου στον Θάνο Μικρούτσικο
Μνημείο συσκότισης, παραπλάνησης και εκφοβισμού η επιστολή Μικρούτσικου. Μνημείο υπέρ τής πεσούσης ΑΕΠΙ που ενώ χαροπαλεύει όλο βρίσκει και επιστρατεύει κάποια τελευταία παλληκάρια (ένας-δυο της απόμειναν ακόμα) για να την σώσουν, δίνοντας της το τελευταίο φιλί ζωής, ενώ ταυτόχρονα με αυτό το φιλί μολύνονται με τους ιούς της (αν και κάποιοι έχουν πάθει ανοσία από τον πολύχρονο και επικερδή συγχρωτισμό μαζί της).
Αυτήν την επιστολή Μικρούτσικου θα την μελετάνε στο μέλλον οι σπουδαστές τής Επιστήμης τής Κινδυνολογίας προκειμένου να παίρνουν μετά επαίνων το ντοκτορά τους και να βρίσκουν αμέσως καλοπληρωμένες θέσεις σε γραφεία πολιτικών που εξασκούν την πανάρχαια τέχνη τής εξαπάτησης τού κόσμου με τη δημιουργία φανταστικών κινδύνων και εχθρών προκειμένου να τον φοβίζουν και να τον συσπειρώνουν γύρω τους, διαιωνίζοντας έτσι την εξουσία τους.
Άκουσε με, λοιπόν κύριε Μικρούτσικε, Μαέστρε τής Κινδυνολογίας.
1. Το Ελληνικό τραγούδι δεν πεθαίνει αλλά κινδυνεύει να πεθάνει από την ΑΕΠΙ επειδή πεθαίνουν στην ψάθα από ασιτία οι δημιουργοί του (εκτός από λίγες καλοπληρωμένες εξαιρέσεις που την υπηρετούν πιστά και δουλικά).




2. Η καθυστέρηση τής ενσωμάτωσης τής Ευρωπαικής οδηγίας δεν οφείλεται στην κυβέρνηση αλλά σε εκείνους τούς ελάχιστους "βουλευτές" και "δημιουργούς" που σε διατεταγμένη υπηρεσία τής ΑΕΠΙ πίεσαν καί έπεισαν τον Μπαλτά να αποσύρει το αρχικό του σωστό νομοσχέδιο και προσπαθούν έκτοτε (αυτοί και η διάδοχος του) να φέρουν στην Βουλή ένα τόσο εξόφθαλμα ευνοικό υπέρ της ΑΕΠΙ νομοσχέδιο που τους παίρνουν είδηση οι πάντες κι έτσι αναγκάζονται συνεχώς να το επιδιορθώνουν μπας και καταφέρουν να ξεγελάσουν τούς αδαείς υπόλοιπους βουλευτές και τους μη εξωνημένους δημιουργούς για να το χάψουν και να το υποστηρίξουν στη Βουλή. Δεν έχεις πάρει ακόμα είδηση για τον φόνο τού αρχικού σωστού νομοσχεδίου, κύριε Μικρούτσικε, και τώρα κόπτεσαι για τους δολοφόνους και τούς νεκροθάφτες του;
3. Οργανωμένα συμφέροντα είναι οι δεκάδες χιλιάδες καταστηματάρχες,  οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοι, οι ξενοδόχοι και τα εμπορικά καταστήματα  που ένιωθαν επί δεκάδες χρόνια στο πετσί τους την βαρβαρότητα των μεθόδων και των πρακτικών είσπραξης τής ΑΕΠΙ και που τώρα συνειδητοποιούν ότι τα χρήματα τους δεν πήγαιναν στους δημιουργούς αλλά στην Αγία Οικογένεια (που ακόμα  προσκυνάνε οι πιστοί της με το αζημίωτο);
4. Ώστε "συσκοτίζει το θέμα" το αν ο Επίτροπος θα συνδιοικεί ή όχι με εκείνους για των οποίων την κακοδιαχείριση δημιουργήθηκε η ανάγκη να διοριστεί; Εδω γελάνε και οι κότες που θελεις να τις πείσεις να κοιμούνται με την αλεπού ή τα πρόβατα που θέλεις να τα πείσεις να πίνουν καφέ με τον λύκο. Ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι το αρχικό νομοσχέδιο Μπαλτά αποσύρθηκε από την ΑΕΠΙ επειδή προέβλεπε Κρατικό Επίτροπο κι όλος ο καβγάς από τότε ΓΙ 'ΑΥΤΟΝ γίνεται, αφού η ΑΕΠΙ δεν τον θέλει όπως ο διάβολος το λιβάνι; Φάλτσο βιολί παίζεις μαέστρο στην ορχήστρα τής ΑΕΠΙ.
5. Την υπογραφούλα σου δεν έβαζες στην επιστολή των 49 (που γινανε 125 με την προσθήκη δημιουργών που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους). Τι ζητούσε εκείνος ο θρίαμβος της στρεψοδικίας που υπέγραψες; Το ξέχασες κιόλας;  Συνδιοίκηση με την διεφθαρμένη διοίκηση τής ΑΕΠΙ δεν ζητούσε; Το ίδιο δεν κάνεις και τώρα λίγο πιο έντεχνα, αφού ανήκεις στους "έντεχνους" κι όχι στους ψευτοροκάδες ή τους σκυλάδες; Αλήθεια. Δεν γνωρίζεις την κατηγορία των καλοζωισμένων λιονταριών που τα είχαν βρει με την Αγία Οικογένεια και που τα άφηνε ήσυχά και χορτασμένα όσο την άφηναν ήσυχη και χορτασμένη;
6. Η Δικαιοσύνη μέχρι σήμερα νόμιζε ότι με τον ανηλεή διωγμό των χρηστών εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των δημιουργών. Ξαφνικά ανακάλυψε ότι άθελα της εξυπηρετούσε τα ιδιοτελή και παράνομα συμφέροντα των μετόχων της ΑΕΠΙ. Έτσι ο πέλεκυς της θα πέσει άμεσα βαρύς επάνω τους κι όσα κι αν κάνετε για να τους σώσετε θα αποβούν μάταια. Μόνον ένας Κρατικός Επίτροπος με πραγματικές εξουσίες σε συνεργασία με την Δικαιοσύνη μπορεί να τους κάνει να επιστρέψουν τα χρήματα που λείπουν, να πληρώσουν τα οφειλόμενα και να εξυγιάνουν την ΑΕΠΙ και όχι τα ψευτο- business plans, οι δήθεν στρατηγικοί επενδυτές και τα άλλα κουραφέξαλα που σκαρφίζονται κι εσείς θέλετε και τα χάβετε.




7. Και για να τελειώνουμε  με την παραπληροφόρηση, τη συσκότιση και τον εκφοβισμό των προβάτων δημιουργών και των αδαών βουλευτών. Δεν χρειάζονται 5 χρόνια για να γίνει νέος Οργανισμος γιατί ήδη υπάρχει, λειτουργεί, εισπράττει και διανέμει, παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που του κάνει η ΑΕΠΙ κι οι οπαδοί της.
Λέγεται ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός,  ελεγχόμενος από τα μέλη του (ακριβώς όπως επιτάσσει η Ευρωπαική Οδηγία που τόσο βιάζεσαι να ενσωματωθεί), όπως ακριβώς λειτουργούν όλοι οι οργανισμοί στην Ευρωπη, εκτός της ΑΕΠΙ.
Δεν τον ήξερες ή όπως η ΑΕΠΙ κάνεις πως δεν τον ξέρεις;
Τότε πως τον ξέρουν και είναι μέλη του οι Σκαλκώτας,  Μαρκόπουλος,  Λεοντής, Μαμαγκάκης, Χάλαρης, Πλέσσας,  Κοντογιώργος, Κόκκοτος, Θαλασσινός, Αντύπας, Τάτσης, Στρόφαλης, Μπακαλάκος, Τριανταφυλλίδης, Χατζηδιάκος, Κακουλίδης, Ρούσση, Μπήτρος, Τουλιάτος, Φάμπας, Παπακώστας, Ζαφειρέλης, Γλέζος κι άλλοι 180 δημιουργοί;
Πώς ξέρουν την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ η CISAC, η BIEM και η ECSA κι εσύ κάνεις ότι δεν την ξέρεις; Δεν είναι κι αυτό άλλη μια πολιτική τής ΑΕΠΙ;
Κύριε Μικρούτσικε
Το τραγούδι ποτέ δεν πεθαίνει.
Πεθαίνουν οι δημιουργοί του απο την ΑΕΠΙ κι από αυτούς που την υποστηρίζουν.
Για το καλό της υστεροφημίας σου άλλαξε στάση γιατί η μάχη γίνεται μεταξύ τού Καλού και του Κακού. Διάλεξε και εσύ και η Υπουργός σου (που της προσφέρεις άλλοθι) το σωστό στρατόπεδο γιατί μετά θα είναι πολύ αργά και για τους δυο σας....
Γιάννης Γλέζος,
συνθέτης (πρώην μέλος της ΑΕΠΙ)
νυν Πρόεδρος της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και της ΕΜΣΕ.



Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη