ΣΕΡΒΟΙ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΑΡΜΕΝΙΟΙ, ΣΥΡΙΟΙ, ΙΡΑΚΙΝΟΙ, ΙΡΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΙ, ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΕΜΕΙΣ …


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η τελευταία αναφορά του Ερντογάν στους σταυροφόρους που απειλούν την Τουρκία, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από το μεγάλο άγχος που διακατέχει σήμερα την τουρκική ηγεσία καθώς βλέπει ότι από παντού να πυκνώνουν τα σύννεφα της διάλυσης της.

Στις 24 Μαρτίου το επίσημο αυτοκίνητο του Τούρκου πρέσβη στα Σκόπια, δέχτηκε επίθεση σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu.Όπως αναφέρεται το αυτοκίνητο του Τούρκου πρέσβη στα Σκόπια, Tülin Erkal Kara, ενώ ήταν σταθμευμένο έξω από του Σκοπιανό υπουργείο Πολιτισμού όπου ο πρέσβης είχε συνάντηση με την Σκοπιανή υπουργό, Elizabeta Kançeska-Milevska, για την αναστύλωση κάποιου οθωμανικού μνημείου στα Σκόπια, κάποιοι, που δεν έγινε γνωστή η ταυτότητα τους, επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο με σκοπό να σκίσουν το τουρκικό σημαιάκι που έχει δίπλα στο παράθυρο. Ο Τούρκος οδηγός του σταθμευμένου αυτοκινήτου, Orhan Salih, που προσπάθησε να τους εμποδίσει ανέφερε ότι οι άγνωστοι φώναζαν συνθήματα «Εδώ είναι Μακεδονία». Ο Orhan Salih ειδοποίησε τις σκοπιανές δυνάμεις ασφαλείας και έδωσε κατάθεση για το συμβάν.
Είναι πρώτη φορά που επίσημο αυτοκίνητο της Τουρκίας δέχεται επίθεση στα Σκόπια, σε μια υποτίθεται δορυφορική χώρα, Αυτό δείχνει και σε συνδυασμό με την εσωτερική κρίση των Σκοπίων, ένα πρωτόγνωρο αναπτυσσόμενο αντιτουρκικό κλίμα.
Σήμερα η Τουρκία έχει καταφέρει με την αλαζονική και νεοοθωμανική της πολιτική, συν τις παραδοσιακές της αντιπαλότητες, να στρέψει όλους τους γείτονες της εναντίον της, ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν με Αμερική, Ρωσία και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η μόνη χώρα που εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν να μην έχει κανένα πρόβλημα ενώ καθημερινά η τουρκική προκλητικότητα βρίσκει και τα κάνει χτυπά κόκκινο, είναι η Ελλάδα.
Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η ειρήνη δεν εξασφαλίζεται με την συνεχή υποχωρητικότητα. Η ειρήνη εξασφαλίζεται με το δείχνεις τα «δόντια» σου στον εχθρό σου και κάποτε θα πρέπει να δούμε τις συμμαχίες που προσφέρονται ενάντια στον τρομοκράτη της περιοχής μας, που δεν είναι άλλος από την γειτονική χώρα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη