Πως να μειώσετε τον κίνδυνο εγκεφαλικού


Το συμπέρασμα προέρχεται από τη συνδυασμένη ανάλυση 20 κλινικών μελετών που πραγματοποιήθηκαν κατά τα τελευταία 19 έτη, στις οποίες εξετάσθηκε η συσχέτιση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών με τα εγκεφαλικά.
Αυτό είναι: Δύο φρούτα την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού.
Δύο φρούτα ή μία σαλάτα παραπάνω την ημέρα θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδηλώσεως εγκεφαλικού επεισοδίου.
Όπως έδειξε η μελέτη, ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται κατά 32% με κάθε 200 γραμμάρια φρούτων που καταναλώνονται την ημέρα και κατά 11% με κάθε 200 γραμμάρια λαχανικών που καταναλώνονται την ημέρα.

Όσον αφορά το πού μπορεί να οφείλεται το όφελος αυτό, πολυάριθμες μελέτες έχουν συσχετίσει την καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, βελτιωμένη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, καθώς και με ευνοϊκές επιδράσεις στο σωματικό λίπος, την περίμετρο της μέσης, τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και τη φλεγμονή.


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη