Οι συνταξιούχοι απειλούν την κυβέρνηση, με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου

Mας κόψατε τις συντάξεις;Σας κατάσχουμε το πρωθυπουργικό Gulfstream!


Οι συνταξιούχοι μπορεί να έχουν χάσει πολλά ( και στο εγγύς μέλλον  ίσως να τα χάσουν ... όλα), δεν αποκλείεται όμως  ,να γίνουν ιδιοκτήτες πανάκριβων περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, αν η κυβέρνηση δεν σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις που την υποχρεώνουν να επιστρέψει όλα τα ποσά που τους έκοψε με νόμους που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί.

Μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων  του δημοσίου που κινδυνεύουν με κατάσχεση αν η κυβέρνηση δεν επιστρέψει όλα τα ποσά που έκοψε από το 2012 και μετά από τις συντάξεις ,  είναι και το πρωθυπουργικό αεροπλάνο ,η πανάκριβη ( κόστος αγοράς 700.000 ευρώ) λιμουζίνα του όρχου των κυβερνητικών αυτοκινήτων, καθώς και ο,τιδήποτε άλλο αντικείμενο ανήκει στη λεγόμενη ιδιωτική περιουσία του δημοσίου, στην οποία ανήκουν οι πάσης φύσεως απαιτήσεις , ανεξάρτητα από την προέλευση τους, όπως χρήματα προερχόμενα από φόρους ,-ακόμη και όσα προορίζονται για την πληρωμή μισθοδοσίας υπαλλήλων του στενού δημοσίου τομέα ή των ΔΕΚΟ.

Αντίθετα, ακατάσχετη είναι η λεγόμενη δημόσια περιουσία , όπως π.χ. το μέγαρο Μαξίμου που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του κράτους , καθώς και τα χρήματα από ανταποδοτικά τα τέλη γιατί πρόκειται για απαιτήσεις που εξαρτώνται από αντιπαροχή .

Οι προσφυγές κατά των νόμων που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες και το δημόσιο αναμένεται να υποχρεωθεί να πληρώσει τουλάχιστον τρία δισεκατομμύρια σε συνταξιούχους .

Επειδή ,όμως ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος,  αν δεν συμφωνηθεί ένας  διακανονισμός, κάτι σαν ομόλογα λήξης μετά από 10-15 χρόνια ,  είναι πολύ πιθανόν να  ζήσουμε στιγμές απείρου κάλλους με τους συνταξιούχους να προχωρούν σε κατασχέσεις υπουργικών αυτοκινήτων και άλλων φανταχτερών περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου.
ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΝΙΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη