Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο τρομοκράτης του Λονδίνου, ρίχνει το αυτοκίνητό του πάνω στους πεζούς


Βίντεο-ντοκουμέντο που δείχνει τον δράστη της επίθεσης στο Λονδίνο να ρίχνει το αυτοκίνητό του πάνω στους πεζούς στη Γέφυρα του Ουέστμινστερ. Μια γυναίκα πέφτει στον Τάμεση για να σωθεί

 Ένα σοκαριστικό βίντεο-ντοκουμέντο που απεικονίζει τη στιγμή που ο δράστης της διπλής επίθεσης στο βρετανικό κοινοβούλιο παρασέρνει με το αυτοκίνητό του πεζούς στη Γέφυρα του Ουέστμινστερ, έδωσε στη δημοσιότητα το BBC.

Στο βίντεο φαίνεται ο δράστης να οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα το αυτοκίνητο στη Γέφυρα έξω από το Παλάτι με στόχο να σκοτώσει. Μια γυναίκα την ώρα που περνά το αμάξι, πηδά στον Τάμεση.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν τα τραύματα είναι από τη σύγκρουση με το αυτοκίνητο ή από την πτώση στο ποτάμι

Δείτε το βίντεο:  




Υπενθυμίζεται ότι από την επίθεση που συγκλόνισε τη Βρετανία έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους ο δράστης, ένας αστυνομικός και δύο πολίτες. Τουλάχιστον 40 άτομα τραυματίστηκαν.

"Ο δράστης, ο οποίος έδρασε μόνος, σύμφωνα με τους ερευνητές, και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάλυψη ευθύνης για την πράξη του, στη συνέχεια σκοτώθηκε από έναν άλλον αστυνομικό", σύμφωνα με τον διοικητή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Μαρκ Ρόουλι.
"Δεν θα κάνω σχόλιο για την ταυτότητα του δράστη, αλλά προκρίνουμε το σενάριο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας", δήλωσε χθες το βράδυ ο Ρόουλι.

Η επίθεση προκάλεσε άνεμο πανικού στο κέντρο του Λονδίνου: περαστικοί έτρεχαν στο πλησιέστερο μετρό, αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί μαζικά, το κοινοβούλιο αποκλείσθηκε με οδοφράγματα...
Ανάμεσα στους τραυματίες περιλαμβάνονται τρεις γάλλοι μαθητές Λυκείου που βρίσκονταν σε σχολικό ταξίδι και η κατάσταση δύο εκ των οποίων θεωρείται σοβαρή. Δύο ρουμάνοι υπήκοοι έχουν τραυματισθεί επίσης, ανακοίνωσε το Βουκουρέστι, καθώς και πέντε νοτιοκορεάτες τουρίστες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, και ένας Πορτογάλος, σύμφωνα με την πορτογαλική κυβέρνηση.


"Φωτογραφίζαμε το Μπιγκ Μπεν όταν όλοι άρχισαν να τρέχουν, είδαμε έναν άνδρα γύρω στα 40 να κρατάει ένα μαχαίρι περίπου 20 εκατοστών. Στη συνέχεια ακούσαμε τρεις πυροβολισμούς. Διασχίσαμε τον δρόμο και είδαμε τον άνδρα ματωμένο στο έδαφος", αφηγήθηκε η Τζέιν Ουίλκινσον στο βρετανικό πρακτορείο Press Association.

"Είδα τρία πτώματα να κείτονται στο έδαφος και πάρα πολλούς αστυνομικούς. Ήταν τρομακτικό", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 16χρονος Τζακ Χάτσινσον, ένας αμερικανός τουρίστας που έμεινε αποκλεισμένος για τρεις ώρες πάνω στη μεγάλη ρόδα London Eye, στην άλλη άκρη της γέφυρας.

Οι βουλευτές είχαν περιορισθεί στο εσωτερικό του κοινοβουλίου και στο πλησίον Αββαείο του Ουεστμίνστερ. Τους επετράπη να βγουν αργά το βράδυ. "Επικράτησε πανικός", αφηγήθηκε η Εργατική βουλευτής Μέρι Κρίαγκ.

Η Τερέζα Μέι αναχώρησε με μεγάλη ταχύτητα από το κοινοβούλιο, όπου είχε μιλήσει στους βουλευτές, με το επίσημο αυτοκινητό της. Στο κοινοβούλιο της Σκωτίας στο Εδιμβούργο, οι συζητήσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία ανεστάλησαν επ' αόριστον.
Το Λονδίνο δεν είχε πληγεί τα τελευταία χρόνια από μεγάλης έκτασης επιθέσεις. Η Σκότλαντ Γιάρντ είχε εντουτους ανακοινώσει στις αρχές Μαρτίου ότι οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν αποτρέψει από τον Ιούνιο του 2013 13 απόπειρες επίθεσης.

Όλες οι βρετανικές εφημερίδες έχουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους την επίθεση, την οποία η Daily Mirror χαρακτηρίζει "επίθεση εναντίον της δημοκρατίας".


"Οι Λονδρέζοι δεν θα επιτρέψουν να τους εκφοβίσει η τρομοκρατία", τόνισε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

via

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη