Το σκορ


Η διαπραγμάτευση αποτελεί με διαφορά το σημαντικότερο πεδίο αναμέτρησης μεταξύ Ελλάδας και Δανειστών / Θεσμών, το οποίο επηρεάζει την ποιότητα ζωής καθολικά όλων των Ελλήνων Πολιτών.

Ο παρακάτω πίνακας απεικονίζει (και θα ανανεώνεται με βάση τις εξελίξεις) το τι πραγματικά συμβαίνει, καθώς είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τον μέσο αναγνώστη να έχει πλήρη εικόνα των εξελίξεων.

Προσπαθούμε να αποτιμήσουμε τα αποτελέσματα από τη βασική Συμφωνία που επετεύχθη τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 και η κατάσταση αποτυπώνεται όπως βλέπουμε παρακάτω.

Ελπίζουμε η εικόνα αυτή να βελτιωθεί τους επόμενους μήνες, καθώς αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή ΔΕΝ είναι καλή.

Μέχρι στιγμής η καταμέτρηση δείχνει:

Χ   στα 13 από τα 16 σημεία

  στα 2 από τα 16 σημεία

  στο 1 από τα 16 σημεία

Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που δεν έχουν ξεκαθαρίσει, όπως η κρισιμότατη υπό-συμφωνία που αφορά το με ποιον ακριβώς τρόπο θα εφαρμόζονται τα όποια αντισταθμιστικά οφέλη σε ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και η επίσης σημαντική προ-συμφωνία για τη διευκόλυνση 100,000 θέσεων εργασίας.

Τέλος, αυτό που εκ πρώτης δε γίνεται κατανοητό είναι το κατά πόσο είναι ρεαλιστική η εκτίμηση πως θα υπάρχουν ελαφρύνσεις για κάθε ένα ευρώ μέτρων, με ποιο κριτήριο και με ποια ταχύτητα εφαρμογής κλπ.

Σε λίγες εβδομάδες θα ξέρουμε σαφώς περισσότερα…

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη