Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης λένε ψέμματα στον τουρκικό λαό ότι οι Οινούσσες είναι τουρκικό έδαφος


Τα τουρκικά Μέσα λένε ψέμματα στον τουρκικό λαό ότι οι Οινούσσες είναι τουρκικό έδαφος και ότι κατέχεται παρανόμως από την Ελλάδα.
Τούρκοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι οι Οινούσσες «ανήκουν» στην επαρχία της Σμύρνης.
Οι Οινούσσες απελευθερώθηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στις 20 Νοεμβρίου 1912 και από τότε αποτελούν ελληνικό έδαφος.
Η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Oda tv σε είδηση με τίτλο «Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ εισήλθε με διαβατήριο σε τουρκικό έδαφος;», εννοώντας ως τουρκικό έδαφος τις Οινούσσες, αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην γενικού γραμματέα του τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ουμίτ Γιαλίμ (Ümit Yalım), σχετικά με την είσοδο του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ στις Οινούσσες (οι Τούρκοι βάφτισαν τα νησιά «Koyun Adası»), οι οποίες απέχουν 6 ναυτικά μίλια από τα τουρκικά παράλια και «ανήκουν» -σύμφωνα με τους τουρκικούς παραλογισμούς- στην εκλογική περιφέρεια του Γιλντιρίμ, τη Σμύρνη.
Στο δημοσίευμα του oda tv αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τον Ουμίτ Γιαλίμ, το σκάφος με το οποίο επισκέφτηκε τις Οινούσσες ο Τούρκος Πρωθυπουργός στις 21 Ιουλίου του 2015, έκρυψε την τουρκική σημαία και στη θέση της ύψωσε την ελληνική. Η «είδηση» συνοδεύεται από την ακόλουθη φωτογραφία.

«Την τουρκική σημαία, που έφερε το ιδιωτικό γιωτ που μετέφερε τον Μπιναλί Γιλντιρίμ στις Οινούσσες και αγκυροβόλησε στο λιμάνι του νησιού, την έκαναν ρολό και την έκρυψαν και στο γιωτ υψώθηκε η ελληνική σημαία. 21 Ιουλίου 2015», γράφει η λεζάντα του τουρκικού δημοσιεύματος.
Ο Γιαλίμ σχολιάζει ότι [αντίθετα με τον Γιλντιρίμ], ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας και η στρατιωτική διοίκηση μεταβαίνουν στις Οινούσσες χωρίς διαβατήριο.
Λογικό, αφού οι Οινούσσες είναι ελληνικό έδαφος. Αλλά είπαμε. Στόχος του Γιαλίμ είναι να πείσει ότι οι Οινούσσες είναι τουρκικό κατεχόμενο από την Ελλάδα νησί.
Ως παράδειγμα, ο Γιαλίμ αναφέρει ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ), Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, συνοδευόμενος από το Διοικητή της ΑΣΔΕΝ, Ανδρέα Ηλιόπουλο, επισκέφτηκαν στις 21 Δεκεμβρίου 2016 τις «Οινούσσες της Σμύρνης» και το «Αγαθονήσι (Eşek Adası) του Αϊδίνου» και ανάρτησαν τις φωτογραφίες της επίσκεψης στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
«Στις Οινούσσες ο ναύαρχος Αποστολάκης επιθεώρησε τον ελληνικό Στρατό κατοχής», σχολιάζει ο Γιαλίμ.

«Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Αποστολάκης, στις Οινούσσες Σμύρνης επιθεωρεί τον ελληνικό στρατό κατοχής. 21 Δεκεμβρίου 2016» γράφει η τουρκική λεζάντα.
Επίσης, σύμφωνα με το Γιαλίμ, στο ταβάνι του Επιτηρητικού Φυλακίου που έχουν κατασκευάσει στο νησί οι Έλληνες, υπάρχουν εικόνες από φρεγάτες, κορβέτες, καταδρομικά, υποβρύχια της Διοίκησης της τουρκικής Ακτοφυλακής και των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων.
Ο Ελληνικός Στρατός που εγκαταστάθηκε στο Αγαθονήσι «υπό την αιγίδα» (sic) του Ταγίπ Ερντογάν, του Μπιναλί Γιλντιρίμ και της κυβέρνησης του ΑΚΡ, στο πλαίσιο της εποπτείας του, αποστέλλει αναφορές στην Ελλάδα για το είδος και την κατηγορία κάθε στρατιωτικού μας πλοίου που περνάει από το Αιγαίο, σχολιάζει ο Γιαλίμ.
Σαφώς και οι ισχυρισμοί του Γιαλίμ δεν ανταποκρίνονται σε καμία αλήθεια, σε καμία πραγματικότητα, αλλά αυτός ο γραφικός καλλιεργεί «κλίμα» στην Τουρκία ώστε να πειστούν οι «πανέξυπνοι» Τούρκοι ότι οι Οινούσσες είναι δικό τους έδαφος υπό ελληνική κατοχή.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη