Ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα;


Ο James Sylvester Gates Jr. κορυφαίος φυσικός και επιστημονικός σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα, βρήκε τεχνητό κώδικα υπολογιστή ενσωματωμένο στις εξισώσεις της Θεωρίας των Υπερχορδών! Συγκεκριμένα ένα ιδιαίτερο είδος κώδικα που χρησιμοποιείται σε μηχανές αναζήτησης στους υπολογιστές μας! Αυτό σημαίνει ότι, αν αυτή η ανακάλυψη επικυρωθεί, παίρνουμε μέρος σε κάποιο βιντεοπαιχνίδι κάποιου άλλου!

Ο James Gates Jr. , που έχει εμφανιστεί σε πολλά διάσημα ντοκιμαντέρ και μεγάλες παραγωγές σχετικά με θέματα της φυσικής και του διαστήματος, συζήτησε γι’ αυτή του την ανακάλυψη, πριν καιρό, με τον επίσης διάσημο αρτροφυσικό Neil deGrasse Tyson.

Σε αυτή τη συζήτηση, έκανε λόγο για συναρτήσεις που ανακάλυψε και έχουν σχέση με την Θεωρία των Υπερχορδών, τις οποίες όταν ανέλυσε και προσπάθησε να τις καταλάβει, βρήκε στοιχεία που δείχνουν ότι ένα είδος κώδικα βρίσκεται κρυμμένος σε αυτές, παρόμοιος με τον κώδικα που χρησιμοποιούν οι περιηγητές (browsers) των υπολογιστών, όταν μπαίνουμε στο ίντερνετ.

Ο Neil Tyson, τον ρώτησε για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του: «Στην προσπάθειά σου να κατανοήσεις τις θεμελιώδεις λειτουργίες της φὐσης οδηγήθηκες σε ένα σύνολο επαναλαμβανόμενων εξισώσεων που μοιάζουν με αυτές των μηχανών αναζήτησης των περιηγητών στους υπολογιστές, σωστά;» Τότε ο James Gates Jr. επιβεβαίωσε και ανέφερε πως αυτές οι εξισώσεις, που περιγράφουν τη δομή του σύμπαντος, ελέγχονται από χορδές με παρόμοιο τρόπο που ένας υπολογιστής λειτουργεί με το δυαδικό σύστημα

Η θεωρία του καθηγητή ενισχύεται αν σκεφτούμε πως ο Χώρος, ο Χρόνος και η Ενέργεια γύρω μας είναι κβαντισμένες. Το γεγονός πως η ταχύτητα του φωτός ἐχει μια ανώτερη τιμή, φαίνεται να μοιάζει με την μέγιστη ταχύτητα που καθορίζει τον ρυθμό ανανέωσης των pixel σε μια οθόνη υπολογιστή. Η ταχύτητα αυτή εμφανίζεται ομοιόμορφα στο σύστημα αναφοράς και μπορεί να υπολογιστεί διαιρώντας το μέγεθος του pixel προς το ρυθμό ανανέωσής του. Ομοίως, για να βρούμε την ταχύτητα του φωτός, διαιρούμε το μήκος Planck προς τον χρόνο Planck, Δηλαδή, Μήκος Planck/Χρόνος Planck = (1.616X10^-35)m/(5.391×10^-44)s = (2.997×10^8)m/s = Η Ταχύτητα του Φωτός.

Μια ακόμα ένδειξη, που μπορεί να δηλώνει ότι η θεωρία του καθηγητή james Gates ισχύει, είναι πως τα σωματίδια έχουν καθορισμένο μέγεθος μόνο όταν τα παρατηρούμε και τα μετρούμε. Όταν δεν μετράμε την παρουσία τους, τα σωματίδια χάνουν την φυσική τους υπόσταση και μετατρέπονται σε κύματα. Με άλλα λόγια η συμπεριφορά των σωματιδίων μοιάζει με τον τρόπο που εξομοιώνει ο υπολογιστής

Ακόμα ο χωροχρόνος γύρω μας έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι άδειος και κενός αλλά γεμάτος ενέργεια. Ομοίως ο κενός χώρος σε μια εικονική πραγματικότητα παράγεται από τη γλώσσα προγραμματισμού του υπολογιστή.




Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη