Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θέλει να γίνει πρόεδρος των Η.Π.Α.



Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ χωρίς προηγούμενη πολιτική ή στρατιωτική εμπειρία, αλλά πιθανόν δεν θα είναι ο τελευταίος.

Ο δισεκατομμυριούχος δημιουργός του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ συνηθίζει τα τελευταία χρόνια να δημοσιεύει τους στόχους που θέτει για την χρονιά που έρχεται και στόχος του για το 2017 είναι να περιοδεύσει στις ΗΠΑ προκειμένου να έχει «την θετικότερη δυνατή επίδραση καθώς ο κόσμος εισέρχεται σε μία νέα περίοδο».



Ο 32χρονος Ζούκερμπερκ ελπίζει πως μέχρι το τέλος του 2017 θα έχει καταφέρει να επισκεφτεί και να συναντήσει ανθρώπους σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ.

Η είδηση αυτή έρχεται μετά από την αποκάλυψη δικαστικών εγγράφων που αποδείκνυαν ότι ο Ζούκερμπεργκ έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διατηρήσει τον έλεγχο του facebook σε περίπτωση που εργαστεί για την κυβέρνηση, μία αποκάλυψη που οδήγησε σε φήμες για ενδεχόμενη μελλοντική υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ, απαιτείται να έχει συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας του και ο ιδρυτής του Facebook θα συμπληρώσει την ηλικία αυτή σε 3 χρόνια, που σημαίνει ότι, εκτός απροόπτου, θα μπορεί να είναι υποψήφιος στις επόμενες αμερικανικές εκλογές, το 2020.

Ο Ζούκερμπεργκ χρησιμοποιεί συχνά στις αναρτήσεις του στο Facebook για να εκφράσει τις φιλοδοξίες του πέρα από την εξάπλωση του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου.

Όντας ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα μπορούσε πολύ εύκολα να χρηματοδοτήσει μόνος του την προεκλογική του εκστρατεία, ενώ ως διαχειριστής του πλέον διαδεδομένου παγκοσμίως social medium, θα μπορούσε να προσεγγίσει ψηφοφόρους πάρα πολύ εύκολα.     


πηγη                            

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη