Ανακαλύφτηκαν εκπληκτικά ελληνικά μωσαϊκά 2,200 χρόνων, στην Τουρκία (Ιωνία)


Τρία νέα ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στην αρχαία ελληνική πόλη Ζεύγμα, που βρίσκεται στη σημερινή επαρχία Γκαζιαντέπ στη νότια Τουρκία. Τα απίστευτα καλά διατηρημένα ψηφιδωτά χρονολογούνται από το 2ο αιώνα π.Χ..

Το Ζεύγμα θεωρήθηκε ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και η αρχαία πόλη προσέφερε ένα θησαυρό ανακαλύψεων με 2000-3000 σπίτια σε εξαιρετικά καλή κατάσταση. Οι ανασκαφές στο Ζεύγμα ξεκίνησαν το 2007 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Μέχρι το 2000, η αρχαία πόλη ήταν εντελώς βυθισμένη (υποβρύχια), μέχρι το πρόγραμμα να λάβει χρηματοδότηση από διάφορες πηγές, για να ανασκαφεί η περιοχή . Υπάρχουν ακόμα πολλές περιοχές στη Ζεύγμα-μια πόλη που κάποτε ήταν  το σπίτι για περίπου 80.000 κατοίκους- για να ανασκαφτούν, συμπεριλαμβανομένων 25 σπιτιών που βρίσκονται ακόμα υποβρύχια. Είναι συναρπαστικό να σκεφτούμε πόσα άλλα ευρήματα υπάρχουν.

Ότι και να λέει ο προκλητικός σουλτάνος Ερντογάν (Γενίτσαρος), πάντα θα τρώει σκαμπίλια από το Αθάνατο Ελληνικό Πνεύμα!!!

Δείτε το βίντεο


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη