Ο αγρότης από τη Νότια Αμερική που πολέμησε για την πατρίδα του και πέρασε 14 χρόνια στη φυλακή


Αυτός είναι ένας αγρότης από την Νότια Αμερική. Αλλά το μυστικό πίσω από αυτόν τον άντρα είναι απίστευτο. Ο άντρας αυτός ονομάζεται Jose Mujica. Μένει στην Ουρουγουάη σε μια μικρή φάρμα μαζί με την γυναίκα του και τον τρίποδο σκύλο τους, Manuela.



Ο Jose ζει μια ταπεινή αλλά χαρούμενη ζωή. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι δουλειά κάνει.



Δουλεύει σε αυτό το κτίριο. Αυτή είναι η Βουλή της Ουρουγουάης. Ο Jose όμως δεν είναι καθαριστής. Καμία σχέση.



Είναι ο πρόεδρος της χώρας!
Δεν έχετε ξαναδεί ηγέτη χώρας σαν αυτόν.



Γιατί εμφανίζεται κάπως έτσι στις συναντήσεις αρκετά συχνά. Ο Jose αποκαλείται και “ο πιο φτωχός πρόεδρος στον κόσμο”, γιατί δωρίζει το 90% του εισοδήματος του σε φιλανθρωπίες. Αυτό που του μένει είναι όσο βγάζει ένας μέσος άνθρωπος στην χώρα του.



Είναι συνηθισμένος στην ταπεινή ζωή. Πολέμησε για την ελευθερία της χώρας του και πέρασε 14 χρόνια στην φυλακή, γιατί ο στρατός κατέλυσε την δημοκρατία στην χώρα του.



Αυτός ο άντρας δεν θεωρεί τον εαυτό του ξεχωριστό. Θέλει μόνο να είναι πολίτης όπως οι άλλοι. Στην ιδιωτική του ζωή οδηγεί ένα Volkswagen Beetle και χρησιμοποιεί ένα Opel Corsa σαν επίσημο όχημα. Πολλοί ηγέτες δεν θα άντεχαν ούτε μια μέρα σαν αυτόν.



Είναι απίθανο το πώς μπορεί ο εκπρόσωπος του λαού να εκπροσωπεί αυτό ακριβώς: τον λαό. Τα συγχαρητήριά μας σε αυτόν τον τίμιο άνθρωπο. Μακάρι να έπαιρναν και άλλοι παράδειγμα από τις πράξεις του!

πηγη: realfreshnews.com

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη