Η ίδρυση της Ιονίου Πολιτείας ως πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους

 


Το 1807 η Επτάνησος ή Ιόνιος Πολιτεία, πέρασε στη σφαίρα επιρροής της Αυτοκρατορικής Γαλλίας και στη συνέχεια της Αγγλίας με την δημιουργία του ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ Ηνωμένου Κράτους των Ιονίων Νήσων το 1815, κάτω από την αποκλειστική προστασία της Μεγάλης Βρετανίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι απ'τα προεπαναστατικά κιόλας χρόνια και καθ'ολη την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης η Κέρκυρα στήριζε την Εθνεγερσία με την ελπίδα της δημιουργίας ενός απελευθερωμένου - ενιαίου ΕΘΝΙΚΟΥ Κράτους, μιας ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.
σ.σ. Εξού και κάποιοι λένε πως: "Θα μπορούσαμε να πούμε πως η Ελλάδα ενσωματώθηκε με τα Επτάνησα, καθώς ο ελλαδικός κορμός δεν είχε ακόμα τότε ολοκληρωθεί υπο την έννοια του κράτους".
Ωστόσο... Το όνειρο εμπράκτως καταρρέει με την καταστολή της Εθνεγερσίας κατα την έναρξη των εθνοσυνελεύσεων, όταν όσα με πολύ Ηρώων Αίμα κερδήθηκαν στα πεδία των μαχών, εξανεμίστηκαν -εν ριπή οφθαλμού- με Δημοκρατικές διαδικασίες...
Η συνέχεια είναι λίγο εως πολύ γνωστή... τα Ιόνια νησιά ενσωματώθηκαν (σαν σήμερα) με το νεοσύστατο Ελλαδικό (και όχι Ελληνικό) Βασίλειο, οι οπλαρχηγοί της Εθνεγερσίας διώχθηκαν, άλλοι δολοφονήθηκαν και άλλοι φυλακίστηκαν... και η Ελλάς (με το εναπομείναν Γένος των Ελλήνων) πνιγμένη ΞΑΝΑ απο την ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΗ πόρνη Ρωμιοσύνη και τους μούλους της ρωμιούς🛐 (που την βαστούσαν σιδηροδέσμια κι επι Οθωμανικού Κράτους), προσφέρει με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ(*) την Λευτεριά της, στις τότε Μεγάλες Δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία) που με την δημιουργία παρατάξεων - πολιτικών κομμάτων φερέφωνων τους, εγκαθιστούν την κηδεμονία τους υπο τον τίτλο Βασιλευόμενη Δημοκρατία, αποστέλλοντας τον νεαρό τότε Βαυαρό πρίγκιπα του Οίκου των Βίττελσμπαχ για να την κυβερνήσει.
Καλά που ενσωματωθήκαμε κι είμαστε ανεξάρτητοι κι ακηδεμόνευτοι λοιπόν ε; 😜

(* )Το πολυαγαπημένο των μιγάδων της ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΗΣ Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Ρωμιών), Οθωμανικό αλισβερίσι, "ανθεί" πάντα στο καλπο-πελατειακό πολίτευμα της διαπλοκής.



Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη