ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 


Οι υπερδυνάμεις χρησιμοποιούν άλλα κράτη για τις γεωπολιτικές τους συγκρούσεις, έτσι ώστε να αποφεύγουν το ενδεχόμενο να φτάσει ο πόλεμος στα δικά τους εδάφη.
«Ο δυνατός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του».
Το δόγμα του Θουκυδίδη διέπει τις διεθνείς σχέσεις από την εποχή του ως σήμερα.
Το δίκαιο, εξάλλου, αφορά ισοδύναμα μέρη, καθώς δεν υπάρχει κανένας διεθνής οργανισμός, κανένας διεθνής διαιτητής ή δικαστήριο που να απονέμει δίκαιο στις διεθνείς σχέσεις.
Τρανότερο παράδειγμα δεν υπάρχει, από την Κύπρο μας.
Λαβωμένη επί 50 χρόνια, παλεύει μάταια να βρει, το αναγνωρισμένο από όλον τον κόσμο, δίκιο της.
Παλεύει και δεν θα το βρει ποτέ, διότι καταπατούμε τα δόγματα του Θουκυδίδη περί ισχύος και του Κλαούζεβιτς ότι : «Πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα».
Τόσο απλά.Τόσο ξεκάθαρα. Τόσο αυτονόητα.
Η Ουκρανία έκανε δύο τεράστια λάθη στην διαχείριση των διεθνών της σχέσεων και τα πληρώνει με πόλεμο.
Παρακολουθούμε όλοι περίλυποι το γεωπολιτικό παίγνιο των δύο υπερδυνάμεων ΗΠΑ και Ρωσίας, πάνω στο κουφάρι της Ουκρανίας, με θύμα τον Ουκρανικό λαό.
Φταίχτης η κυβέρνησή της.
Τα λάθη είναι εξόφθαλμα:
1. Η Ουκρανία, επικαλούμενη την δήθεν ανεξαρτησία της, επεχείρησε στην πραγματικότητα να περάσει από την σφαίρα επιρροής της Ρωσίας στην σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ,
καθιστώντας τα εδάφη της πεδίο πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.
Οι ηγεσίες της Ουκρανίας έπραξαν αντίθετα προς το εθνικό της συμφέρον, ορίζοντας ως εχθρό τους την Ρωσία, με την απόφασή τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.
2. Το δεύτερο λάθος της Ουκρανίας, ήταν ότι οι κυβερνήσεις της δεν την προετοίμασαν στρατιωτικά για τον επερχόμενο πόλεμο.
Ακόμα κι εγώ, μία χαζή ξανθιά δικηγόρος, ήδη, εδώ και ενάμισυ χρόνο αρθρογραφούσα για την βέβαιη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ήταν στρατηγικά υποχρεωτική για την Ρωσία, όπως το είχε εξηγήσει δημόσια ο πρόεδρός της, χαρακτηρίζοντας την αποτροπή ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, «υπαρξιακή» για την Ρωσία.
100.000 Ρώσοι στρατιώτες εγκαταστάθηκαν στα σύνορά της Ουκρανίας, εδώ και 2 μήνες. Η Ουκρανία συνέχιζε σαν άλλος Τιτανικός, μέσα σε γέλια και μουσικές, αμέριμνη, με κατεύθυνση το ρωσικό παγόβουνο, …
Επιστράτευση κηρύχθηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας, όπλα σε πολίτες δόθηκαν επίσης μετά, ενώ η τηλεόραση παρουσίασε οδηγίες κατασκευής μολότοφ από την τηλεόραση, αφού ο ρωσικός στρατός είχε φτάσει στο Κίεβο.
Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο….
Η Ελλάδα, μέχρι στιγμής, διά της κυβέρνησής της και αντίθετα στην βούληση του Ελληνικού λαού, φαίνεται να προχωρεί ανεξήγητα και αδικαιολόγητα, στα ίδια λάθη που έκανε η Ουκρανία.
1. Δεν αύξησε την ισχύ της σε όλα τα μεγέθη, μετά την ταπεινωτική ήττα των Ιμίων το 1996, προκειμένου να ανακαταλάβει και να απελευθερώσει τα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη και τα Ίμια.
Ξεκόβοντας στην Τουρκία, ότι στην Κύπρο και στα Ίμια έπαιξε εν ου πακτοίς, ισχυροποιώντας ταυτόχρονα την θέση μας στο διεθνές σύστημα.
Μόνο έτσι, τα ισχυρά κράτη θα μας έπαιρναν στα σοβαρά, και οι συμμαχίες που γελοιωδώς επικαλούνται κάποιοι, θα ήταν πραγματικές.
2. Καμία ενέργεια των κυβερνήσεων της Ελλάδας, δεν έπρεπε να υποδηλώνει ταύτιση της Ελλάδας, ως υποκειμένου διεθνούς δικαίου, με την επεκτατική πολιτική των ΗΠΑ.
Όποια κι αν είναι τα συναισθήματα ή οι απόψεις των κυβερνήσεών μας.
Από τις ΗΠΑ μας χωρίζουν ένας ωκεανός (ο Ατλαντικός) και μία θάλασσα (η Μεσόγειος).
Η Ρωσία βρίσκεται στην γειτονιά μας. Τα πλοία της περνούν αναγκαστικά από το Αιγαίο μας και οι περισσότερες συνθήκες ορισμού των συνόρων μας, την περιλαμβάνουν ως συμβαλλόμενο μέρος.
Από την γεωγραφία μας δεν μπορούμε να αποδράσουμε.
Το εθνικό μας συμφέρον, επομένως, επιβάλλει να μην διεγείρουμε τα στρατιωτικά ένστικτα επιβίωσης της Ρωσίας εναντίον μας, για κανέναν λόγο.
Η αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία,(κράτος που δεν είναι καν μέλος του ΝΑΤΟ), ήταν μια ανεξήγητη, αυτοκτονική ενέργεια.
3. Η πολεμική ανάφλεξη στην Ουκρανία, καθιστά την χρονική περίοδο που διανύουμε ιδιαίτερα κινδυνώδη για την πατρίδα μας.
Η Τουρκία καραδοκεί να μας αρπάξει εδάφη, με συνδυασμό διπλωματικής και στρατιωτικής δράσης όπως έπραξε στο παρελθόν.
Οι ΗΠΑ θα είναι πάντοτε στο πλευρό της Τουρκίας, και θα την βοηθήσουν να καταλάβει εδάφη μας,
διότι γεωστρατηγικά είναι σημαντικότερη γι’αυτούς, από εμάς.
Όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι ηλίθιος.
4. Τέλος, ούτε τα Ραφάλ, ούτε οι Μπελχάρα, ούτε στρατιωτικές αμυντικές συμφωνίες ακόμα και με την καλή Γαλλία , δεν αρκούν για την αποτροπή εδαφικού ακρωτηριασμού μας.
Μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να τον αποτρέψει. Αν είναι ετοιμοπόλεμος και αποφασισμένος, να υπερασπιστεί τα εδάφη μας.
Πρέπει να θέλουμε και να μπορούμε να υπερασπιστούμε!
Φρόνημα και στρατιωτική προετοιμασία επιβάλλονται.
Πρέπει να οργανωθούν εθνοφυλακές και πολιτοφυλακές σε όλη την Ελλάδα, εντάσσοντας όλους τους εφήβους και ενήλικες από 14-60ετών.
Αυτός είναι ο τρόπος να μην γίνουμε Ουκρανία.
Διότι, η Ελλάδα είναι μόνη της και πρέπει να επιβιώσει.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη