Μετά την Γερμανική BILD ήταν η σειρά μεγάλης δανέζικης εφημερίδας της “EkstraBladet”να ζητήσει συγγνώμη για το πως διαχειρίστηκε την πανδημική κρίση, για την έλλειψη κριτικής της στα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης. Ψελλίζει ”Αποτύχαμε”. Mια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Δανίας απολογείται για την δημοσιογραφική της αποτυχία κατά την περίοδο του COVID-19 δημοσιοποιώντας τα επίσημα μηνύματα της κυβέρνησης χωρίς να τ΄ αμφισβητήσει.
ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ
Τα μηνύματα των αρχών και των πολιτικών προς τον λαό σε αυτή την ιστορική κρίση έχουν πολλά κενά.
Εδώ και ΣΧΕΔΟΝ δύο χρόνια, εμείς -ο Τύπος και ο πληθυσμός- είμαστε σχεδόν υπνωτιστικά απασχολημένοι με τη κορωνομανία των αρχών.
ΚΟΙΤΑΖΑΜΕ τις ταλαντώσεις του εκκρεμούς του αριθμού για μολυσμένους, νοσηλευόμενους και νεκρούς με κορωνοϊό. Και δίναμε σημασία στις παραμικρές κινήσεις του εκκρεμούς που διατυπώνονται από ειδικούς, πολιτικούς και αρχές, οι οποίοι μας προειδοποιούν συνεχώς για το αδρανές τέρας της κορώνας κάτω από τα κρεβάτια μας. Ένα τέρας που μας περιμένει να κοιμηθούμε για να χτυπήσει στη σκοτεινιά και στο σκοτάδι της νύχτας.
Η ΣΤΑΘΕΡΗ πνευματική εγρήγορση έχει φθαρεί πάρα πολύ σε όλους μας. Γι’ αυτό και εμείς -ο Τύπος- πρέπει να κάνουμε απολογισμό των προσπαθειών μας. Και έχουμε αποτύχει.
ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ αρκετά προσεκτικοί όταν οι αρχές κλήθηκαν να απαντήσουν τι σήμαινε στην πραγματικότητα ότι οι άνθρωποι νοσηλεύονται με κορωνοϊό και όχι λόγω κορωνοϊού. Γιατί υπάρχει διαφορά. Μεγάλη διαφορά. Ακριβώς, οι επίσημοι αριθμοί νοσηλείας έχουν αποδειχθεί ότι είναι 27% πιο φουσκωμένοι από τον πραγματικό αριθμό για το πόσοι είναι στο νοσοκομείο, απλώς και μόνο επειδή έχουν κορωνοϊό. Μόνο αυτό ξέρουμε τώρα.
ΒΕΒΑΙΑ, είναι πρωτίστως οι αρχές που είναι υπεύθυνες για την σωστή, ακριβή και ειλικρινή ενημέρωση του πληθυσμού. Οι αριθμοί για το πόσοι ήταν άρρωστοι και πέθαναν από κορωνοϊό θα έπρεπε, για προφανείς λόγους, να έχουν δημοσιευτεί εδώ και πολύ καιρό, οπότε να έχουμε την πιο ξεκάθαρη εικόνα του τέρατος κάτω από το κρεβάτι.
ΟΛΑ, τα μηνύματα των αρχών και των πολιτικών προς τον λαό σε αυτή την ιστορική κρίση αφήνουν πολλά περιθώρια, ερωτηματικά. Και επομένως ψεύδονται όπως το έκαναν όταν τμήματα του πληθυσμού έχαναν την εμπιστοσύνη τους σε αυτούς.
ΑΛΛΟ παράδειγμα: Τα εμβόλια αναφέρονται σταθερά ως το «υπερόπλο» μας. Και τα νοσοκομεία μας ονομάζονται «σούπερ νοσοκομεία». Ωστόσο, αυτά τα υπερ-νοσοκομεία φαινομενικά πιέζονται στο μέγιστο, παρόλο που σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός είναι οπλισμένος με ένα υπερ-όπλο. Ακόμα και παιδιά έχουν εμβολιαστεί σε τεράστια κλίμακα, κάτι που δεν έχει γίνει στις γειτονικές μας χώρες.
Με ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, υπάρχει κάτι εδώ που δεν αξίζει τον όρο «σούπερ». Είτε πρόκειται για τα εμβόλια, είτε για τα νοσοκομεία, είτε για ένα μείγμα όλων. Αλλά τουλάχιστον η επικοινωνία των αρχών με τον πληθυσμό δεν αξίζει σε καμία περίπτωση τον όρο «σούπερ». Αντιθέτως.
dimpenews.com