Παγκόσμιες οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις


 

Το επόμενο μεταναστευτικό κύμα είναι προ των πυλών της Ευρώπης που δεν έχει κάνει τίποτα για να το αποφύγει. Η Γερμανία εμφανίζεται βέβαια ευτυχής, επειδή αποφάσισε ο πρόεδρος Biden να αφήσει τα αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν – οπότε μπορεί να κάνει και η καγκελάριος το ίδιο, ελπίζοντας πως για εκείνο το χρονικό διάστημα που οι Taliban δεν θα καταλάβουν επίσημα την εξουσία, θα έρχονται λιγότεροι Αφγανοί μετανάστες στην Ευρώπη. Εν τούτοις, ο Biden επιθυμεί μεγαλύτερη εχθρότητα των Ευρωπαίων απέναντι στη Ρωσία και περισσότερη στήριξη τους στην Ουκρανία – ενώ ο πρόεδρος Putin φαίνεται πως έχει χάσει κάθε ελπίδα ανάκλησης των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κυρώσεων στη χώρα του.
Την ίδια στιγμή κλιμακώνεται η σύγκρουση γύρω από τον Nord Stream 2 – αυτή που αφορά τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία, την οποία θέλουν να εμποδίσουν οι Η.Π.Α. Η αιτία είναι το ότι, επιθυμούν προωθήσουν το υγροποιημένο αέριο τους, εκτός του ότι φοβούνται τυχόν ευρύτερη συμμαχία της Γερμανίας με τη Ρωσία – ενώ αντίθετη με τον αγωγό είναι επίσης η Γαλλία, επειδή θα μειώσει τις πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας από τα πυρηνικά εργοστάσια της στη Γερμανία.
Μία πολύ χειρότερη είδηση είναι οι κατηγορίες που απηύθυνε δημόσια ο Biden – ο οποίος χαρακτήρισε δολοφόνο τον Putin, κάτι που δεν έχει συμβεί ούτε κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Το γεγονός όμως ότι, μόλις τέσσερις εβδομάδες μετά την ορκωμοσία του, ο Biden διέταξε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, δολοφονώντας δεκάδες ανθρώπους, σημαίνει πως δολοφόνος δεν είναι ο Putin – αλλά αυτός που βλέπει καθημερινά ο Biden στον καθρέφτη του.
Όσον αφορά δε την οικονομία, η φούσκα διογκώνεται συνεχώς χωρίς να προκαλείται κραχ, όπως θα περίμενε ο καθένας – ενώ ο πληθωρισμός παραμένει στις αγορές παγίων, χωρίς να επηρεάζει τις τιμές των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να μην έχει ημερομηνία λήξης – αφού είναι αδύνατον να συνεχίσει να υπομένει τη ληστεία του το 99% των ανθρώπων για πάντα. Να παραπλανώνται οι Πολίτες με την πανδημία για να μη βλέπουν τη φτώχεια που απειλεί να τους πνίξει – ειδικά οι Έλληνες που στηρίζονται από την κυβέρνηση με δανεικά που κάποια στιγμή θα τελειώσουν, ενώ θα έχουν ως αποτέλεσμα ένα ακόμη πιο οδυνηρό μνημόνιο.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη