Ούτε ένα δάκρυ για τον Ζισκάρ

 






Θα στεναχωρήσω τώρα λίγο τις ελληνικές αντουανετικές ψυχές που ένα δάκρυ κύλησε μόλις έμαθαν τον θάνατο του Giscard d'Estaing, αλλά το μπινελίκι που πέφτει από τους Γάλλους σε σχόλια στο fb και στις εφημερίδες για τον μακαρίτη είναι αντιστρόφως ανάλογο των εγκωμίων που πλέκουν τα ΜΜΕ, ελληνικά και ξένα. Ακόμη και στην δεξιά Figaro κάτω από κάθε άρθρο 300 σχόλια με μπινελίκια για τον Ζισκάγ.
Ο μακαρίτης λοιπόν εξελέγη με την δεξιά, για να εφαρμόσει ένα απόλυτα σοσιαλιστικό και αριστερό πρόγραμμα, στον απόηχο του Μάη του 68, έκανε μόνο μία προεδρική θητεία (7 χρόνια) και μετά ήρθε ο Μιτεράν, ο οποίος αποτελείωσε το έργο που άρχισε ο Ζισκάρ. Αυτό που με τις δεξιές ψήφους έβγαλαν την αριστεράντζα κάτι μου θυμίζει.

Το κυρίως βρισίδι πέφτει για την φαεινή ιδέα που είχε να κάνει δυνατή την οικογενειακή επανένωση και ως εκ τούτου να κουβαληθεί όλη η Αφρική στη Γαλλία. Τον θεωρούν τον βασικό υπεύθυνο της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα σήμερα. Ο Ζισκάγ ίδρυσε επίσης το Ινστιτούτο του Αραβικού κόσμου.

Είναι ο νομοθέτης της ενηλικίωσης στα 18 αντί για 21, κάτι που λένε ότι στοίχισε την επανεκλογή του, αφού η νεολαία ψηφίζει αριστερά, της αποποινικοποίησης των εκτρώσεων, του συναινετικού διαζυγίου, γιατί μέχρι τότε μόνο με υπαιτιότητα του ενός από τους δύο μπορούσε να βγει διαζύγιο, κάτι που τον έφερε σε ρήξη με την βάση του κόμματος του.

Οσον αφορά την οικονομική του πολιτική, εκεί να δείτε τι του σέρνουν. Αυξηση των φόρων σε δυσθεώρατα ύψη, αύξηση της ανεργίας και εκτόξευση του ελλείμματος. Η κυβέρνηση του σηματοδοτεί το τέλος της οικονομικής ανάπτυξης της Γαλλίας και την αρχή της πτώσης της.
Για εμάς ήταν αυτός που μας έβαλε στην ΕΕ, γιατί "η χώρα του Πλάτωνα δεν μπορεί να είναι δεύτερης διαλογής". Ωραίο ακούγεται, τα αποτελέσματα τα λουζόμαστε τώρα, όπως και οι Γάλλοι λούζονται ακόμη τα φαεινά του πεντάλεπτα.

Βλέποντας το πως κινήθηκε η Γαλλία και η χώρα μας μετά την δεκαετία του 70, όπου έχουμε βίους παράλληλους, είναι προφανές ότι η Ευρώπη είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει από τότε.
Ούτε ένα δάκρυ λοιπόν για τον Ζισκάγ, όπως είπαν πολλοί σχολιαστές.
Πόσω μάλλον που με δεξιές ψήφους εφάρμοσε σοσιαλιστικό πρόγραμμα.


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ

Νεότερη Παλαιότερη